FARKLI KÜLTÜRLER 'YENİ DÜNYA’DA BULUŞTULAR - Yeni Dünya Vakfı

FARKLI KÜLTÜRLER 'YENİ DÜNYA’DA BULUŞTULAR

Kategori: Haberler
Yayın Tarihi: 27 Aralık 2016

Yeni Dünya Vakfı Uluslararası Öğrenciler Komisyonu tarafından Küçükçekmece Belediyesi Nikah Sarayı’nda kahvaltılı program düzenlendi.
Dünyanın farklı coğrafyalarından eğitim görmek için ülkemize gelen ve Yeni Dünya Vakfı’ndan burs alan öğrencilerimiz, düzenlenen programda birbirlerini ve vakıf üye ve gönüllülerini tanıma fırsatı buldular.
Kuran-ı Kerim okunması ve şehitler için duaların edilmesiyle başlayan programda, Uluslararası Öğrenciler Komisyonu Başkanı Dr. Ümit Doğan, komisyon çalışmaları ve planladıkları faaliyetler hakkında açıklamalarda bulundu.
Daha sonra kürsüye çıkan Yeni Dünya Vakfı Genel Başkanı Mahmut Göksu, öğrencilere ve misafirlere bir selamlama konuşması yaptı. Yeni Dünya Vakfı’nın vizyonundan bahseden Başkan Göksu, “Ülkemize okumak için gelen kardeşlerimizin Türkiye’yi, toplumumuzu, kültürümüzü, dilimizi iyi kavramaları, buralarda edindikleri izlenimleri kendi insanlarına iyi aktarmaları için faaliyet ve çalışmalarda bulunuyoruz. Geçmişten gelen, ecdadımızın asırlarca muntazam bir şekilde sürdürdüğü o hasbiliği devam ettirmek durumundayız. Bizler tarih boyunca herkesi kucaklamış, tüm mazlumlara kapılarını açmış, ilim ve fende, sanat alanında önemli izler bırakmış bir anlayışa sahibiz. Vakıflar tüm bu bahsettiklerimi hayata geçirmek ve uygulamak için önemli kurumlardır. Hem kendi evlatlarımızı, hem dünyanın dört bir köşesinden gelen misafir öğrencilerimizi, kendi toplumlarına, insanlığa faydalı bireyler olabilmeleri için olabildiğince desteklemeye çabalıyoruz” ifadelerini kullandı.
Öğrencilerin kendi hazırladıkları program çerçevesinde, soru cevaplar şeklinde tanıma ve tanışma ile devam eden gecede, söz isteyen bazı yabancı öğrenciler düşüncelerini de dile getirdiler.
Filistinli bir öğrenci Türk Milletinin samimiyetini ve misafirperverliğini asla unutamayacağını ifade ederek “Ben inanıyorum ki, bizim aramızda sınır yok. Osmanlı döneminde bizler aynı sınırlar içerisinde yaşıyorduk. Bizim için bu, bugün de böyle! Türkiye bizim ağabeyimizdir. Burada yaşadıklarımı, gördüğüm ilgiyi, yaklaşımı unutamam. 15 Temmuz tatil dönemine denk geldiği için Filistin’deydim ve Allah şahittir yerlerimizde duramadık. Cumhurbaşkanının “Meydanlara inin” sözüne biz de Filistin’de sokaklara inerek destek olduk. Çok şükür Türk Milleti büyük bir belayı daha atlattı. Allah’a şükürler olsun” diye konuştu.
Öğrencilerin ardı ardına söz istemesi üzerine salonda duygu dolu anlar yaşanırken, Bangladeşli bir öğrenci Türkiye’de yaşadığı yıllar içerisinde dinlediği Mehter Marşlarından çok etkilendiğini dile getirerek Eski Ordu Marşını seslendirdi. Salondakilerin tempo tutarak eşlik ettiği Sakıp Muhammed, Avrupa’da da birçok ülkede bulunduğunu fakat Türkiye ve Türk insanından gördüğü sıcaklığı asla hissedemediğini vurguladı.
Mozambikli bir öğrenci şarkı söyleyip dans ederek programa renk katarken, öğrencilere ve bazı katılımcılara çeşitli hediyeler de takdim edildi.
Programa katılarak bir konuşma yapan Küçükçekmece Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Besim Müftüoğlu’nun yanı sıra, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı’ndan Ali Kurt ise öğrencilerin yoğun sorularını cevaplandırdı.
img_6058
img_5960