Genel Merkez >

"EĞİTİM BİR POLİTİKA DEĞİL, BİR BEKA MESELESİDİR"

Yeni Dünya Vakfı Mütevelli Heyeti ve Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Göksu, 24 Kasım Öğretmenler Günü münasebetiyle bir kutlama mesajı yayımladı.
Mesajında, yaşam boyu eğitimin önemine değinen Başkan Göksu, şu ifadelere verdi; “İlk emri “oku” olan bir dinin, bir medeniyetin mensupları olarak bizim için, öğrenmenin ve dolayısıyla öğretmenlerin büyük önemi bulunmaktadır.
Biliyoruz ki eğitim, tüm medeniyetler için bir politika değil, bir beka meselesidir. Özellikle başta eğitim kurumları olmak üzere devletimizin birçok yerinde ve sisteminin içerisine nüfuz etmiş hain yapıların yaşattıkları acıları ve yıkımları göz önüne aldığımızda, toplumumuzun bekası için sorumluluğumuzun ne denli fazla olduğunun bilincinde olmamız gerekmektedir. Ülkemizin huzur, refah ve mutluluğunun buna bağlı olduğunu da hiçbir zaman unutmamalıyız.
Ne yapılırsa yapılsın, analitik düşünebilen, zamanın ruhunu yakalayabilmiş, vizyon sahibi, etkin ve çözüm odaklı çalışan, gayretli, milletine, devletine ve ümmetine bağlı olan iyi insanlar yetiştirilmediği sürece ülkemizin kalkınması mümkün değildir.
Tüm medeniyetlerin yükseliş ve düşüş dönemlerinin, sanat, kültür ve bilim ile doğrudan ilişkili olduğunu ve tüm bunların temelinde ise eğitimin olduğunu dikkate almamız gerekir.

Devletimizin son dönemlerde eğitime ve insana yönelik yatırımlarını takdirle takip ederken, eğitimin ise sadece iyi okul, derslik ve imkanlarla nitelik kazanmayacağının da hepimiz farkındayız. Burada en önemli görev öğretmenlerimize düşmektedir. Eğer öğretmenlerimiz insan yetiştirme bilinciyle görevini yapar, özveriyle çalışır ve gönül boyutunu ihmal etmezse; nice kahramanlar, yiğitler, bilim adamları, devlet adamları, mucitler ve vatanperver insanlar yetiştireceklerinin tarih en güzel şahididir.
Gençlerimize, evlatlarımıza yatırım yapmanın önemini vurgularken, onları emanet ettiğimiz öğretmenlerimizin de iyi yetiştirilmesi öncelikli kaygımız olmalıdır. İyi yetişmiş bir öğretmenin, bir sınıfı, bir okulu ve hatta bütün bir bölgeyi değiştirebildiğini unutmamamız gerekmektedir.
Biz de Yeni Dünya Vakfı ailesi olarak, kendisine ve devletine faydalı, sosyal, çağın gerekliliklerinin bilincinde ve bunu yaparken de içinde yaşadığı toplumun değerlerini özümsemiş bireyler yetiştirmenin gayreti içerisindeyiz. Öğretmenlerimizin yükünü omuzlamak, öğrencilerimizi daha ileri taşımak için tüm imkânlarımızı seferber etmekteyiz. Bütün planlamalarını eğitim ve yeni kuşakları geleceğe hazırlama üzerine yapan Yeni Dünya Vakfı olarak, öğretmenlerimizi bu yeni gününde kutluyor, çalışmalarında başarılar diliyor, dar-ı bekaya irtihal etmiş hocalarımızı Rahmetle anıyoruz.”
baskan