TBMM Başkanı İsmail Kahraman; Yeni Dünya Vakfı Genel Başkanı Mahmut Göksu beraberindeki heyeti, 20 Şubat’ta Dolmabahçe Sarayı’nda kabul etti.
Dolmabahçe Sarayı’nın tarihî ve muhteşem dokusu içerisinde gerçekleşen kabulde Meclis Başkanı İsmail Kahraman yeni anayasa sürecine ilişkin açıklamarda bulundu. Meclisin görevinin meseleleri çözmek ve bu doğrultuda demokratik ve sivil anayasayı yapmak olduğunu kaydeden Kahraman, “Çözüm üretmek ve zorlukların üstesinden gelmek durumundayız. Çözümde görev alamayanlar ve almayanlar, sorunun bir parçası olurlar. Meclisimiz, bir bütün olarak Türkiyemizin meclisidir. Milli iradeyi ve milletin egemenliğini temsil etmektedir. İnanıyorum ki ortak aklı harekete geçirerek ve fikir teatisinde bulunarak anayasa yapım süreci yeniden ele alınacak ve başarıyla neticelenecektir. Bu anlamda STK’lara çok mühim vazifeler düşmektedir. Sivil akıl olarak STK’lar bu sürecin içinde olmalı ve mümkün olan katkıyı yapmalıdır.”
Genel Başkan Göksu ise; Kahraman’ın bu makama seçilmesinden dolayı duydukları memnuniyeti dile getirdi. MTTB eski Genel Başkanı olması hasebiyle İsmail Kahraman’ın bir vakıf insanı olarak bu göreve büyük katkı sağlayacağını da dile getiren Göksu; beraberindeki heyetle birlikte sürecin hayırlara vesile olması temennilerinde bulundu. Ayrıca bu süreçte Yeni Dünya Vakfı olarak üzerlerine düşen sorumluluğu üstlenmeye hazır olduklarını da ifade ederek sözlerini şöyle tamamladı, “Sivil bir anayasanın herşeyden önce Sivil Toplum ve Örgütleri olarak bizlerin yani vakıf ve derneklerin bizâtihi içinde olması gereken bir süreç. Özellikle de gençlere, öğrencilere hitap eden Yeni Dünya Vakfı bu anlamda gelecek kuşaklara daha özgür, hak ve hürriyetin inşa ettiği sağlam toplum dinamiklerini miras bırakmanın önemini bilen bir tecrübeye sahip.”
Bu ziyarette Genel Başkan Göksu’ya eşlik eden heyette Yeni Dünya Vakfı Onursal Başkanı Halil İbrahim Demir, Mütevelli Heyet Üyeleri Mustafa Şen, Hasan Tekke, Hüseyin Sağlam, Kahraman Galav, Ali Toköz, Ercan Çimen, Mehmet Çelik, Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyeleri Fatih Çetin, Doç. Dr. Cüneyt Yüksel, Genel Merkez Denetim Kurulu Üyesi M. Sadi Öksüz, Ankara Şube Denetim Kurulu Başkanı Recep Yıldırım, ve Genel Merkez Koordinatörü Yunus Bostancı yer aldı.