"BİZ SADECE BİR VAKIF DEĞİL, AYNI ZAMANDA BİZ BİR AİLEYİZ" - Yeni Dünya Vakfı

"BİZ SADECE BİR VAKIF DEĞİL, AYNI ZAMANDA BİZ BİR AİLEYİZ"

Kategori: Haberler
Yayın Tarihi: 28 Aralık 2016

Yeni Dünya Vakfı “Biz Bir Aileyiz Projesi” kapsamında Hami – Öğrenci Buluşması programı, 1453 Çırpıcı Sosyal Tesislerinde düzenlendi.
Öğrenciler ile kendilerine Hamilik edecek vakıf üye ve gönüllülerinin bir araya geldikleri program yoğun bir katılım ile gerçekleşirken, önceki dönemlerde Yeni Dünya Vakfı vasıtası ile öğrencilere burs veren isimlere de teşekkür plaketi takdim edildi.
Sultan Ahmet Cami İmam Hatibi Hasan Kara tarafından okunan Kuran-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda, Proje Koordinatörü İsmail Çardak proje detayları hakkında katılımcıları bilgilendirdi. İlkokul öğrencisinden doktora seviyesine kadar geniş bir yelpazede burs verdiklerini ifade eden Çardak, “Gençlerimizin, yavrularımızın eğitimlerine katkıda bulunmak için burs çalışmalarımız ve faaliyetlerimiz devam ediyor. Bunlarla birlikte öğrencilerimizin ailelerinin eksikliklerini hissetmemeleri, dertlerini, sıkıntılarını iletebilecekleri, onlarla ilgilenip motivasyonları artıracak vakıf üye ve gönüllüleri arasından belirlediğimiz Hamileri olacak. Biz Bir aileyiz Projesi ile öğrencilerimizi ve Hamilerimizi bir kez daha buluşturmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bütün bir eğitim dönemini kapsayan bu proje ile İnşallah daha verimli sonuçlar ortaya çıkacak” diye konuştu.
Çardak’ın konuşmasının ardından önceki dönemlerde öğrencilere Hamilik eden isimler kürsüye gelerek tecrübelerini ve duygularını paylaştılar.
Daha sonra Başkan Mahmut Göksu da katılımcılara yönelik bir konuşma yaptı. İstnabul Büyükşehir Belediyesi ve katılımcılara teşekkür ederek konuşmasına başlayan Göksu, vakfın 20 yıllık faaliyet süreci ve yapılan çalışmaları kısaca özetleyerek, vakfın amacı ve vizyonundan bahsetti. Yeni Dünya Vakfı’nın tek hareket noktasının burs vermek olmadığının altını çizen Başkan Göksu, konuşmasını şöyle sürdürdü; “Burs veriyoruz ama bunun yanında sosyal ve kültürel faaliyetler, bilgilendirici, bilinçlendirici, farkındalıklarla dolu çalışmalarımızı da daha da artırarak devam ettiriyoruz, ettirmeliyiz. Okula yollamakla, cebine para koymak, burs vermekle sorumluluğumuz bitmiyor. Gençlerimizi, yavrularımızı; Tarihine bağlı, toprağını seven, vatan aşkı ve imanla dolu bir nesil olarak hazırlayabiliyor muyuz, işte esas önemli husus budur. İşte bu sebeple 3 yıl önce başlattığımız Biz Bir Aileyiz Projesi ile öğrencilerimizi destekliyoruz. Vakıf çalışmalarında emeği, katkısı olan, gönül veren herkese teşekkür ediyorum, Allah hepinizden razı olsun. 15 Temmuz’da millet olarak çok büyük bir tehlikeyi atlattık. Bizler gençlerimize, yavrularımıza gereken özeni göstermezsek bu tip yapılar bu ülkenin evlatlarını suistimal ederler. Sorumluluğumuz büyük, hiçbirimizin “zamanım yok” deme lüksü de yok. Bu ülkenin evlatlarına gereken yatırımı, gereken ilgiliyi göstereceğiz. Biz sadece bir vakıf değil, aynı zamanda bir bir aileyiz. Bu çocuklar emanetimizdir. Birçok kardeş vakıf ve STK ile birlikte daha da önemli çalışmalar İnşallah ortaya çıkacaktır.”
23. Dönem Milletvekili Cüneyt Yüksel, İstanbul Defterdarı Fahrettin Özdemirci, Onursal Başkan Halil İbrahim Demir ile bazı yönetim kurulu üyeleri ve öğrenciler de kürsüye gelerek duygularını paylaştılar.
Her hami ve sorumlu oldukları öğrencilerin gruplar halinde ayrı masa oturumu şeklinde yer aldığı programa, Yeni Dünya Vakfı Onursal Başkanı Halil İbrahim Demir, vakıf mütevelli ve yönetim kurulu üyeleri, İstanbul Defterdarı Fahrettin Özdemirci, İSKİ Genel Müdür Yardımcısı Metin Akbaş, Prof. Dr. Adem Esen, Akmercan Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Cemalettin Akmercan, Sultan Ahmet Cami İmam Hatibi Hasan Kara, Beyazıt Cami İmam Hatibi Mehmet Düman ile çok sayıda davetli katıldı.
untitled-1
img_6261