IMG_1960
Geleneksel hale gelen Kocaeli/Kefken Kampı; Yeni Dünya Vakfı’nın her kademesinden yönetici, gönüllü, çalışan, öğrenci ve vakıf dostlarını bir araya getirdi. 200 kişiyi aşan bir katılımla, Karadeniz sahilinin şirin ve tabiat harikası Kefken’de tamamlanan ve bir sonraki kampta buluşmak temennileriyle vedalaşılan kamp; eski dostlukların pekişmesine, yeni dostlukların yeşermesine, vakıf kültürünün yerleşmesine ve bereketlenmesine vesile oldu.
1-4 Ekim tarihleri arasında gerçekleşen kamp pek çok vakıf dostu ziyaretçiyi de ağırladı.Genel Başkan Mahmut Göksu, kamp süresinin tamamında bulunarak ev sahipliği yaptı. Gerek YDV Ailesinin çeşitli kademeleriyle gerçekleştirdiği istişare ve toplantılarda, gerekse katıldığı seminer ve öğrenci merkezli beyin fırtınalarında, serbest kürsü programlarında moral ve destekte bulundu.
YDV Onursal Başkanı Halil İbrahim Demir, her yıl olduğu gibi bu yıl da yine açılıştan itibaren kampın ev sahipliğini yaptı, katılımcılarla ve öğrencilerle tecrübelerini paylaştı. Gazeteci-Yazar Mustafa Yazgan, Gazeteci-Yazar Cihangir İşbilir, Eğitimci-Yazar Fatma Kotan, Klinik Psikolog Esra Dilek, Bestekâr Suat Yıldırım, Milletvekili ve Şair Şükrü Ünal, Milletvekili Recep Yıldırım ve Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Vehbi Karakaş öğrencilere yönelik programlar gerçekleştirdiler.
Kamp süresince ziyarete gelen vakıf dostlarının arasında bürokrasi ve siyaset dünyasından da isimler vardı. Bunlardan Sakarya Vali Yardımcısı Abdulrauf Ulusoy, Kandıra Belediye Başkanı Ünal Köken ve AK Parti Kandıra İlçe Başkanı Yunus Özder ve Kocaeli Başiskele Belediye Başkan Yardımcısı Köksal Ayabakan ile Yeni Dünya Vakfı ve öğrenci projeleri üzerine istişarelerde bulunuldu.
Masa tenisi ve futbol gibi çeşitli spor etkinliklerinin yanısıra geleneksel ve yöresel oyunlarımızdan “kaç kabak?” ile öğrenciler ve yöneticiler eğlenceli saatler geçirdiler. Faslı Güz adıyla düzenlenen veda gecesi programında musiki ve şiirle güzel bir gece geçiren katılımcılar programa dahil olarak müzik ve şiir alanında yeteneklerini sergilediler. Açılışta Kur’an tilavetini üstlenen Uluslararası Öğrenciler Komisyonundan Sakıp Muhammed Salat-ı Selamla, Ankara Şube Başkanı Ali Toköz ve Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Şenel Kızılca türküleriyle; yine vakıf yöneticilerinden Şükrü Ünal ve programların sunumunu da üstlenen Bilal Tekcan, Kadın Kollarından Nejla Sakarya seslendirdikleri şiirlerle geceye renk kattılar.
Geleneksel Kefken Kampı’na bu yıl YDV Mütevelli, Yönetim, Komisyonlar, Kadın ve Gençlik Kolları, Şube ve Temsilcilikler, Hami ve Gönüllülerden çok sayıda katılım oldu. Bu isimlerden başlıcaları şöyleydi: Mütevelli Heyet Üyesi ve Ankara Şube Başkanı Ali Toköz, Mütevelli Heyet Üyeleri Hasan Tekke, Mustafa Akçay, Mehmet Çelik, Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyeleri Şenel Kızılca, Av.Fatih Çetin,Genel Merkez İstişare Üyesi Av Yavuz Bildik,Genel Merkez Komisyon Başkanları Av.Fatih Cenk Canpolat, Kutsi Yılmaz, Genel Merkez Komisyon Üyeleri Mustafa Gökçe, Mesut Dündar, Kurtuluş Siner ve Av. Fatih İstiklal Emre, Genel Merkez Üyesi M.Tevfik Göksu, Ankara Şube Denetleme Kurulu Başkanı, Recep Yıldırım, Konya temsil Heyet Başkanı Prof. Dr. Adem Şahin, Gaziantep Temsil Heyet Başkanı Ahmet Çelik, Bursa Temsil Heyet Başkanı Tahsin Kara, Adıyaman Temsil Heyet Üyeleri Ömür Atmaca ve Gökhan Karatokmak, Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Serpil Zeynep Öz, Ankara Şube Kadın Kolları Başkanı Hatice Tekcan