BİLAL ERDOĞAN’DAN YENİ DÜNYA VAKFI’NA ÖVGÜ - Yeni Dünya Vakfı

BİLAL ERDOĞAN’DAN YENİ DÜNYA VAKFI’NA ÖVGÜ

Kategori: Haberler
Yayın Tarihi: 13 Mayıs 2017

Onlarca kültürün kaynaştığı, geleneksel spor dallarının tanıtıldığı eğlenceli bir festival olan Etnospor kültür festivalinin bu yıl ikincisi düzenleniyor. Yurt dışından ve Anadolu’dan binlerce kişinin ve STK’nın katıldığı festivalde Yeni Dünya Vakfı da yerini alırken, standımızı ziyaret eden Dünya Etnospor Konfederasyon Başkanı Bilal Erdoğan, vakıf faaliyetlerimiz arasında bulunan Hobi Atölyesinden övgüyle bahsetti.
Dünya Etnospor Konfederasyonu tarafından organize edilen Etnospor Kültür Festivali’nin ikincisi, “Ok Yaydan Çıkıyor” sloganıyla Yenikapı’da devam ediyor. 11 Mayıs’ta gerçekleştirilen açılışta konuşan Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı Bilal Erdoğan, ““Etnospor yolculuğuna çıkışımız, Okmeydanı’ndaki Okçular Vakfının ihyasıyla başladı. 5 seneyi aşkın süre önce Okmeydanı’nda ecdadın Okçular Tekkesi olarak kullandığı, Fatih Sultan Mehmet’in okçuluk için vakfettiği saha üzerinde 2. Bayezid tarafından kurulmuş tekkede, hem geleneksel hem de olimpik okçuluk çalışmalarımız başladı. Okmeydanı’nda gençlerimizi geleneksel okçulukla tanıştırdığımızda onların değerlerimizle ilgili daha duyarlı, bilinçli yetiştiğine şahit olduk. Hamd olsun, bugün Okçular Tekkesi’nde merkezinde bir mescidin olduğu, yüzlerce yıllık bir tekke geleneğinin yaşadığı, sporun rakibini ezmek, bitirmek için değil, kendi kişisel fiziki ve ruhsal gelişimi için, Rab’bine yakınlaşması için, daha iyi bir kul olabilmek için yapıldığı bir ortamda bu işi yapmaya başladık. Hamd olsun geldiğimiz noktada merkezi Kırgızistan’ın başkenti Bişkek’teki bir vakfı konfederasyona çevirerek, çalışmaları uluslararası alana taşıdık.” ifadelerini kullandı.
Yenikapı Etkinlik Alanı’nda düzenlenen festivalde Türk dünyasına, Orta Asya ve Anadolu’ya özgü şenlikler hayat buluyor. Festivalde geleneksel Türk sporlarının yanı sıra geleneksel kıl çadırlarda oba yaşamı, tarihi el sanatları atölyeleri, kılıç kalkan gösterileri, atlı gösteriler gibi pek çok aktivite var.
Organizasyonda geleneksel sporlardan aba güreşi, şalvar güreşi, kuşak güreşi, mas güreşi, yağlı güreş, atlı okçuluk, atlı cirit, kökbörü, aşık oyunu, mangala, geleneksel yaya okçuluğu olmak üzere toplam 11 branşta 843 sporcu mücadele ederken, yağlı güreşlerde 45’i başpehlivan olmak üzere toplam 295 sporcu er meydanına çıktı.
BİLAL ERDOĞAN’DAN ÖVGÜ…
Yeni Dünya Vakfı teşkilatlarının da stant açarak yer aldıkları festivalde, her gün farklı aktiviteler gerçekleştiriliyor. Yeni Dünya Vakfı standını ziyaret eden Bilal Erdoğan, düzenlenen Hobi Atölyesi faaliyetini oldukça beğendiğini ifade etti.
Festivalde ilgi toplayan Hobi Atölyesine ayrıca TGSP ve İBB organizasyonu ile düzenlenen “YİYEK” Festivalinde yer verildi.
Vakıf üye ve gönüllüleri de festivali ve vakfımızın standını ziyaret ederken, Genel Başkan Mahmut Göksu ve Genel Koordinatör Özbay Yağmurkaya da sık sık festival alanını ziyaret ederek görevli vakıf personeli ve gönüllülere teşekkür ettiler.
Öte yandan vakıf personel ve gönüllülerimiz diğer stantları ziyaret ederek, katılımcılara vakfımızın yayınlarını ve yurtlarımızı tanıtıcı materyalleri dağıtırlarken, Uluslararası öğrencilerimiz de yörelerine ait şarkılar söylerek festivale renk kattılar.
Festival 14 Mayıs Pazar günü sona erecek.
Image-3.pngAA4H
AAÖHABER