İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen spor, sanat, kültür, teknoloji gibi alanlarda çeşitli etkinliklerin düzenleneceği ve Yeni Dünya Vakfı’nın da katıldığı İstanbul Gençlik Festivali, Yenikapı Avrasya Gösteri ve Sanat Merkezi’nde başladı.

Bu yıl yaklaşık 300 bin genci ağırlaması beklenen festivalde ortaokul, lise ve üniversite öğrencileri ile yeni mezunlara yönelik birçok etkinlik gerçekleştirilecek.
Festival, geleneksel sanatlar atölyelerinden sanal gerçeklik aktivitelerine kadar uzanan birçok farklı dalda faaliyete ev sahipliği yapacak.
Gençlerin kendi takımlarını kurarak futbol, basketbol turnuvası yaparak sürpriz hediyeler kazanma şansı bulacağı festivalde dünyaca ünlü futbolcularla özel gösteri maçında tanışma fırsatına sahip olacak.
Festivalde, “Çok Kısa Film Yarışması”, “Fotoğraf Yarışması”, “Sosyal Medya ve Fotoğraf Atölyesi” gibi etkinlikler ile sanatsever gençler için de aktiviteler düzenlenecek.
Yeni Dünya Vakfı’nın da stant açarak katıldığı festival alanında; Genel Merkez Gençlik Kolları ve Kadın Kolları ile Mezunlar Komisyonu da çeşitli etkinlikler düzenliyorlar.

Festivale katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, gençlerle birlikte olmanın, karşılıklı olarak fikir, düşünce ve duyguları paylaşmanın kendisi için her zaman sevinç kaynağı olduğunu söyledi.

Gençlerin enerjisi, heyecanı, dinamizminin kendilerini de güçlendirdiğini vurgulayan Erdoğan, böyle binlerce genci bir arada görünce kendi gençliğini de hatırladığını dile getirdi.

Erdoğan, okulun hayatın bir parçası olduğunu ancak her şeyin ondan ibaret olmadığını, spora olan ilgisi nedeniyle futbola epeyce emek verdiğini ve farklı takımlarda uzun yıllar top oynadığını ifade etti.

Bunun yanında arkadaşlarla buluşup, sohbet ettikleri, çay içtikleri bir lokallerinin olduğunu dile getiren Erdoğan, vakit buldukça buralara gittiğini ve her siyasi görüşten arkadaşlarıyla sevgi ve saygı içinde tartışma ve münazaralar yaptıklarını aktardı.
İstanbul Gençlik Festivali Genel Koordinatörü Taha Ayhan, mayıs ayının gençlik ayı olduğunu söyledi.

Ayhan, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve spor Bayramı’nı hatırlatarak, 4-7 Mayıs tarihlerinde ikincisi düzenlenen İstanbul Gençlik Festivali’nin İstanbul Büyükşehir Belediyesinin organizasyonu olduğunu belirtti.
Organizasyonda gençlerin istediği her şeyin mevcut olduğunu ifade eden Ayhan, şunları kaydetti:”Üniversiteler, bakanlıklar, kamu kurumları, belediyeler aynı zamanda STK’lar, şirketler olmak üzere 300 katılımcıdan söz ediyoruz. Amaç, tüm etkinliklerle gençleri buraya çekmek, siyaset ve sanat adamlarının söyleşileriyle onların ufkunu açmak. Diğer taraftan sanat fuarıyla onlara vizyon katmak. STK’lar eliyle gençlerin ilgi duyduğu alanda sosyalleşmelerini sağlamak. Bakanlık ve belediyeler eliyle de onların istihdamına ve kariyerine yönelik yol oluşturmak. Türkiye’nin önde gelen şirketlerinin oluşturduğu Kariyer Günleri ile de onlara bu anlamda yardımcı olmak istiyoruz. Festival 4 gün sürecek. Pazar günü MFÖ konseriyle kapanışı gerçekleştireceğiz.”
Ayhan, Kariyer Günleri ile hem gençlere yeni bir kariyer vizyonu oluşturmanın, iş birliği içinde oldukları STK’larla da doğadan çevreye, insan haklarından milli ve kültürel değerlerin aktarılmasına kadar her anlamda gençlere katkı sağlamanın bu yoldaki en büyük motivasyonları olduğunu söyledi.

İstanbul Gençlik Festivali, 7 Mayıs’a kadar devam edecek.

18222225_1931428150446766_1142143068293496837_n
18274864_1931343113788603_3851902164326672985_n