Yeni Dünya Vakfı Ankara Şube Uluslararası Öğrenciler Komisyonu Başkanı Hafijur Rahman, ülkesi Bangladeş’de yayımlanmak üzere Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın hayatını konu alan bir kitap yazdı. Kitabın ilk baskısı 3 günde tükendi.

Vakfımızdan burs alan yabancı öğrencilere yönelik sık sık düzenlenen tanıtım ve kültür günleri kapsamında bu hafta YDV Ankara Şube Uluslararası Öğrenciler Komisyonu tarafından ‘Orta Asya ve Afganistan Kültür Günü’ programı yapıldı. Daha önce İstanbul’daki genel merkezimizde Asya, Afrika ve Balkan kökenli öğrenciler için, İzmir’de Afrika kökenli öğrenciler için, Ankara’da yine Asya ve Afrika kökenli öğrenciler için tanıtım günleri düzenleyen vakfımız, Ankara’da yeniden Asya kökenli öğrencilerimizi bir araya getirdi.

Ankara Şube Başkanı Ali Toköz, yönetim kurulu üyeleri ve komisyon başkanlarının yanı sıra YDV Ankara Şube istişare kurulu üyeleri Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak ve 22. Dönem Samsun Milletvekili Musa Uzunkaya da programa katıldılar.

Yeni Dünya Vakfı’nın çok sayıda yerli ve uluslar arası öğrenciye burs ve yurt imkanı sağladığını ifade eden şube başkanı Toköz, öğrencilerin sosyal olarak da hayata hazırlanmaları için birçok etkinlik düzenlendiğini söyledi. Uluslar arası öğrencilerin hem kendi ülkelerini ve kültürlerini tanıtmaları, hem de kardeşlik bağlarının pekişmesi için zaman zaman farklı coğrafyaları kapsayan tanıtım günleri düzenlediklerini belirten Toköz, desteklerinden ötürü Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak ve diğer konuklara teşekkür etti.

Öte yandan öğrenci olduğu dönemde vakfımızdan burs alan ve mezun olduktan sonra YDV Ankara Şube Uluslar arası Öğrenciler Komisyonu Başkanlığına getirilen Hafijur Rahman, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın hayatını anlatan Bengalce kitap yazdı. Eğitim hayatını devam ettirmek için geldiği Türkiye’den ve insanımızdan oldukça etkilendiğini ifade eden Rahman, Yeni Dünya Vakfı çatısı altında çok iyi arkadaşlıklar edindiğini söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve devletimizin mazlum coğrafyalara karşı hassasiyetini ve kararlı çalışmalarını takdirle takip ettiklerini vurgulayan Rahman, dünya ölçeğinde Erdoğan’ın çok önemli bir lider olduğunu ve bunun etkisiyle Bangladeş halkının da Erdoğan’ı ve Türkiye’yi daha iyi tanıyabilmeleri için bu kitabı yazdığını dile getirdi.

Kitabının ilk baskısının üç günde tükenmesinin Erdoğan’ın bir dünya lideri olduğunun ispatı olduğuna vurgu yapan Rahman, Bangladeşliler olarak Türkiye’nin varlığının, güçlü ve kararlı oluşunun tüm İslam alemi için büyük bir motivasyon oluşturduğunu da sözlerine ekledi.

file
file-1