Yeni Dünya Vakfı  Ankara Kadın Kolları Başkanlığı yönetimi, milli şairimizi Mehmet Akif Ersoy’u vefatının 78. yıldönümünde minnet, rahmet ve dualarla andı.

Yeni Dünya Vakfı Ankara Kadın Kolları Eğitim Kültür Birimi’nin M. Akif’in ölüm yıldönümü münasebetiyle “Akif için haydi Taceddin Dergahı’na” sloganıyla organize ettiği etkinlikte bir araya geldi. Akif’in ilahi bir ilhamla İstiklal Marşımızı yazdığı evi ziyaret eden Kadın Kolları ekibi adına konuşan Başkan Birsen Gözlü, “Türk Edebiyatı’nda yeri doldurulamayan eşsiz, çok yönlü bir sanatkârdır. Millî şairimiz Mehmet Âkif, milletimizin en zor zamanlarında, en kara günlerinde hak ve hakikatin kısılamayan sesi olarak yazdığı marşla milletimize ümit olmuştur.” dedi.

Birsen Gözlü şöyle sürdürdü: “Bunun yanı sıra Âkif’in asıl ideali ülkenin geleceğinde söz sahibi olacak güçlü bir nesil yetiştirmekti. Ve bu nesli Âsım’ın Nesli olarak niteliyordu. Bizler de vakıf olarak milletini, değerlerini savunan erdemli birer dava nesli yetiştirmek için örnek aldığımız M. Akif’i vefatının yıldönümünde minnetle anıyoruz.”

Kadın Kolları Başkanlığı’nın programı, dergahta yapılan ziyaretin ardından dergah içindeki camide okunan Mevlid-i Şerif ve sonrasındaki dualarla sona erdi.