Mahmut Göksu: “Yeni Dünya Vakfı insanlık adına bir yürüyüştür”
Yeni Dünya Vakfı (YDV) Ankara Şubesi Kadın Kolları Başkanlığı’nın yeni dönemin ilk toplantısına katılan YDV Genel Başkanı Mahmut Göksu, “Genç kızlarımız 10 yıl sonra geriye baktıklarında vakıf ortamında yetişmenin kendilerine ne çok şey kattığını o zaman anlayacaklardır. Yeni Dünya Vakfı insanlık adına bir yürüyüştür” dedi. Kadın Kolları Başkanı Birsen Gözlü ise,’’ Bugün sokaklarda taş atan, ülkemi, devletimi zarara uğratan, molotof atan gençlik ne yazık ki yetiştiremediğimiz gençliğimizdir.”
Yeni Dünya Vakfı Ankara Şubesi Kadın Kolları Başkanlığı, yeni döneme Tarihi Ankara Kalesi’nde yer alan Bursa Evi’nde 9 Kasım günü düzenlediği kahvaltı organizasyonuyla ‘merhaba’ dedi. Kahvaltıda, vakıf Başkanları, Kadın Kolları yönetimi, bursiyerler ve üyeler bir araya geldi.
Yoğun ilgi gören kahvaltıda konuşan Yeni Dünya Vakfı Ankara Şubesi Kadın Kolları Başkanı Birsen Gözlü, “Yeni dünya Vakfı olarak “Yarının Yeni Türkiye’si”nde daha etkin, çağın gerisinde kalmadan yarını inşa eden örgütlü yapımızın ana dinamiği olan, inanç-değer ve dava bilinciyle başladığımız bu yolda bizi yalnız bırakmayan herkese teşekkür ediyorum.” Dedi. “diyen Birsen Gözlü şöyle devam etti:
“ÖĞRENDİKLERİMİZİ PAYLAŞMALIYIZ”
“İnsanı severiz yaratandan ötürü diyemeyen gençlik ne yazık ki kardeşlik bilincinden uzaklaşarak saldırgan ve dış güçler tarafından kullanılan bir hale gelmiştir. Öğrendiklerini başkasıyla paylaşmayan, yaşamayan kişiler bencillikleriyle toplum içinde sadece yer işgal ederler. Fakat öğrendiğini yaşayan ve paylaşanlar toplumun inşasında en önemli yapı taşı olurlar. Biz Kadın Kolları Başkanlığı olarak bu misyonla çıktığımız yolda emin adımlarla devam ediyoruz.” Birsen Gözlü’nün ardından kürsüye çıkan YDV Ankara Şube Başkanı Ali Toköz, Kadın Kolları Başkanlığı’na verilen öneme vurgu yaptı. Ali Toköz, yeni dönemde de yapılacak tüm etkinliklere destek vereceklerini açıkladı.
“SALİH AMEL İŞLEYENLER OYUNU KAYBETMEZ”
Kahvaltıya katılan Yeni Dünya Vakfı Genel Başkan Mahmut Göksu ise sözlerine “Bütün insanlar hayat denen oyunu kaybeder, yalnız inananlar ve salih amel işleyenler hariç” diyerek başladı. Mahmut Göksu, “Genç kızlarımız 10 yıl sonra geriye baktıklarında vakıf ortamında yetişmenin kendilerine ne çok şey kattığını o zaman anlayacaklardır. Sadece diploma insanın yetişmesi için yeterli değildir. Bu tür sosyal ortamların kıymetini bilmeliyiz” dedi. Genel Başkan Göksu, “Yeni Dünya Vakfı insanlık adına bir yürüyüştür” ifadesini kullandı.
Kahvaltı programı, konuşmaların ve bursiyerlerin yaptıkları projeler hakkında bilgi paylaşımının ardından sona erdi.