Ankara Şube Uluslararası Öğrencilerinden Güney Asya Ülkeleri Tanıtımı

Ankara Şube Uluslararası Öğrenciler Komisyonunun düzenlemiş olduğu Mamak Belediyesinin destek verdiği program, Mamak Kültür Merkezi Musiki Muallim Mektebi Salonunda Ankara Şube Başkanı Ali Toköz’ün ev sahipliğinde gerçekleşti. Programa Genel Başkan Mahmut Göksu, Genel Başkan Yardımcısı Recep Yıldırım, Mamak Belediye Başkan Yardımcıları Molla Ali Çetin ve Mehmet Düğmeci, Pakistan Büyükelçiliği İkinci sekreteri Ifrah Tarig, AK Parti Ankara Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı Sefa Bekar, Ankara İstişare Kurulu Üyeleri Adana İl Müftüsü Hasan Çınar, Milletvekili Kemalettin Yılmaztekin, Abdullah Güven, Ankara Şube Yönetim Kurulu Üyeleri, Ankara Şube Komisyon Başkanları, Uluslararası öğrenciler ve vakıf gönüllüleri katılım sağladı. Kur’an-ı Kerim Tilaveti ile başlayan program Uluslararası Öğrenciler Komisyon Başkanı Hafijur Rahman’ın açılış konuşması ile devam etti.

Ankara Şube Başkanı Ali Toköz, uluslararası öğrenciler çok önem verdiklerini belirterek yaklaşık 300’ün üzerinde uluslararası öğrenciye destek verdiklerini 29 değişik ülkeden öğrenci olduğunu ifade ederken bunların 150 tanesinin yurtlarında kaldığını ekledi. Uluslararası öğrencilerin taleplerinin hiç birini geri çevirmediklerini belirterek, ülkelerine gittiklerinde bizim kültür elçileri olacaklarını ve Mart ayı içerisinde uluslararası öğrencilerin 4 adet daha program yapılacağını dile getirdi.

Mamak Belediye Başkan Yardımcıları Molla Ali Çetin ve Mehmet Düğmeci Yeni Dünya Vakfının faaliyetlerin yakından takip ettiklerini dile getirerek imkânlarının bu hayırlı işlerde kullanılması için destek vermeye devam edeceklerini belirttiler.

Ak Parti Ankara İl Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı Sefa Bekar, sivil toplum kuruluşlarıyla iş birliğiyle her türlü destekle ortak programlar yapmaya hazır olduklarını belirterek vakfınızın bütün faaliyetlerine katılacaklarını belirttiler.

Genel Başkan Mahmut Göksu “Yeni Dünya Vakfı Yeni Bir Dünya kurmak için yola çıkan bir vakıftır. Özellikle İslam coğrafyasının kan ve gözyaşı içerisinde olduğu günümüzde Yeni Bir Dünya, güçlünün değil haklının daha güçlü bir dünyanın kurulabilmesi için herkesin çalışma gayreti içerisinde olması ve yeni dünyayı kuracak olan gençlerin birbirini tanıması, ilişkilerin gelişmesi lazım.” dedi. Bugün Türkiye’ye okumak için gelen uluslararası öğrenci sayısının 170.000 olduğunu, Cumhurbaşkanının hedefin 2023 yılında 500.000 olacağını belirttiğini dile getiren Başkan Göksu, “Önemli olan o gençlere Türkiye’nin güzelliklerini aktarabilmek Türkiye sevgisi ile ülkelerine gönderebilmektir. Bunun içinde devlet kurumlarımıza, vakıflarımıza çok büyük görev düşmektedir” dedi.

Ülkelerinin sosyal, ekonomik, kültürel özeliklerini tanıtan öğrenciler, daha sonra ülkelerinin kıyafetlerini sergilediler. Program, toplu resim çekilmesi, Fotoğraf sergisi açılışı ve kurdele kesiminin ardından ülke yemeklerinin ikramı ile sona erdi.