rastat
Yeni Dünya Vakfı’nın Almanya merkezli İlim Kültür ve Uyum Merkezi (RASTATT) ile ortaklaşa gerçekleştirdiği “Almanya’da Büyüyen 3. Nesil Dedelerinin Doğdukları Yerleri Geziyor” projesi İstanbul ayağı ile başladı.
31 Ekim Cumartesi Vakıf Genel Merkezine ziyarette bulunarak programlarına başlayan gençler; İstişare Kurulu Üyesi ve İstanbul Baş Vaizi Mustafa Akgül ile sohbet ederek, çeşitli suallerine yanıt aldılar. Ayrıca İstanbul gezisi kapsamında Topkapı Sarayı, Ayasofya,  Sultanahmet Camii, Antik Hipodrom, Yerebatan Sarnıcı, Kapalıçarşı, Miniaturk, Pierre Loti Tepesi, Eyüp Sultan, Fatih Camii ve Türbesi, Fener&Balat&Surlar (Panaromik)ziyaretleri yanısıra boğaz turu da yaptılar.
Projenin diğer etaplarında ise 3-5 Kasım tarihleri arasında Bursa’da, 5-7 Kasım tarihleri arasında da Çanakkale’de gezi ve incelemelerine devam edecek olan gençler 7-8 Kasım tarihleri arasında Edirne gezisi ile projeyi tamamlayacaklar.
Başbakanlık Yurt Dışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı’nın (YTB)desteği ile proje kapsamında İstanbul, Bursa ve Edirne gibi Osmanlı’ya başkentlik yapmış payitaht şehirlere; her bir karışı şühedâ toprak, direnişin ve dirilişin sembolü Çanakkale’ye kültür gezileri düzenlenecek. “Almanya, acı vatan” gerçeğinde 3. kuşak olarak yetişen 45 öğrencinin dâhil olduğu proje; gençlerin mazisiyle, kökleriyle ve kültürleriyle buluşmasını, tanışmasını ve geleceğe taşımasını amaçlıyor.
IMG_3778 IMG_3765 IMG_3755 IMG_3749 IMG_3782