ANKARA – Yeni Dünya Vakfı Ankara Şubesi Kadın Kolları Başkanlığı’nın organize ettiği kahvaltıda bir araya gelen kimsesiz çocuklar ile vakfın bursiyer ablaları unutulmaz anlar yaşadı. Ablalarının büyük ilgisiyle karşılaşan çocuklar unutamayacakları bir kahvaltı ve oyunlarla ağırlandı.
Yeni Dünya Vakfı (YDV) Ankara Şubesi’nin açtığı Kız Evi’nde 12 Nisan Cumartesi sabahı düzenlenen “Ablalar ve Kardeşler Buluşuyor” etkinliği birbirinden keyifli dakikalara tanıklık etti. Sosyal sorumluluk projelerinin en başarılı ve en güzel örneklerinin başında gelen Sevgi Evleri’ndeki çocuklarla ilgilenme, onlara sevgi ve ilgi gösterme, onlara farklı bir gün yaşatma adına gerçekleşen etkinlik oldukça duygusal geçti. YDV Ankara Şubesi Kadın Kolu Başkanı Birsen Gözlü’nün organizasyonu ile bir araya gelen Sevgi Evleri’nde kalan çocuklar ile bursiyer öğrenciler birlikte kahvaltı yaptı.
Kahvaltının ardından çocuklar ve her biri farklı üniversitelerin farklı bölümlerinde öğrenim gören ablaları oyunlar oynadı, şarkılar söyledi. Daha sonra da kitaplar okundu. Kahvaltıya çocuklar sorumlu öğretmenleri ve eğitici anneleriyle birlikte geldi. Etkinliğe katılanlara hitaben bir konuşma yapan YDV Ankara Şubesi Kadınlar Kolu Başkanı Birsen Gözlü, çocuklar ve ablalarını bir araya getirmenin verdiği mutluluğu dile getirerek, “Bugünkü etkinliğimize katılan maalesef ablaları yok. Kızlarımızın ise kardeşleri çok uzaklarda. Bu nedenle onlarla ilgilenin ve güzel bir gün geçirin.” dedi.
Keyifli bir gün geçiren meraklı çocuklar, etkinlikler sırasında ablalarına, okudukları bölümler ilgili bol bol soru sormayı da ihmal etmedi.