YENİ DÜNYA VAKFI EDREMİT TEMSİLCİLİĞİ AÇILDI

Yeni Dünya Vakfı Balıkesir Edremit Temsilciliğinin açılışı 12 Kasım Pazar Günü Vakıf Başkanı Mahmut Göksu, Balıkesir Şube Başkanı İsmail Özgün, Edremit Temsilcisi Tahsin İzci, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Belgin Uygur, Balıkesir Milletvekili Mustafa Canbey, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Mehmet Birol Şahin, Edremit Belediye Başkanı Selman Hasan Arslan, vakıf mütevelli heyet ve yönetim kurulu üyeleri, Edremit Ticaret Odası Başkanı Ahmet Çetin, İş insanı Murat Tuna, Halil Aktay ve vakıf dostlarının katılımıyla gerçekleştirildi.
Edremit Temsilcisi Tahsin İzci konuşmasına, konuklara teşekkür ederek başladı. Yeni Dünya Vakfı Edremit Temsilciliği görevine heyecanla başladığını Edremit’te milli, manevi şuura sahip bir gençlik yetiştirmek için elinden gelenin en iyisini yapacağını belirtti.
Balıkesir Şube Başkanı İsmail Özgün: “Yaklaşık 1 yıl önce Balıkesir Şubemizin, 2 ay önce Gönen temsilciliğimizin açılışını gerçekleştirdik. Bugün de siz değerli dostlarımızın katılımıyla Edremit Temsilciliğimizin açılışını gerçekleştiriyoruz. İnşallah ilerleyen günlerde Bandırma Temsilciliğimizi açarak Yeni Dünya Vakfı Balıkesir Şubesini daha güçlü hale getirecek, eğitim, kültür, spor ve sanat faaliyetlerimizi daha da arttırarak gençlerimizle vakfımızı bütünleştireceğiz. Vakıf dostlarımızın da da katkılarıyla yeni bir dünyanın kurulması için gayret sarfedeceğiz.”
Daha sonra söz alan Büyükşehir Belediye Başkanvekili Mehmet Birol Şahin: “Dünyada zulümlerin bitmesi için Adalet ve merhamet odaklı bir dünyanın kurulması lazım, 1996 yılında bu hedefle yola çıkan vakfımızı tebrik ediyor, çalışmalarında başarılar diliyorum.”
Daha sonra söz alan Vakıf Başkanı Mahmut Göksu; “Kadim bir vakıf şehri olan Edremit’te, Yeni Dünya Vakfımızın temsilciliğini açmak bizi mutlu etmektedir. İnsanlarımız Edremit’e zihni ve bedeni yorgunluklarını atmak için tatil maksadıyla gelmektedir. Tabiatı, tarımı, denizi ile bereketli bu topraklarda tatil belki insanımızı rahatlatıyor ancak her rahatlık mutluluk getirmiyor. Mutlu olmak için paylaşmak yardımlaşmak lazım. İşte vakıf kültürü tamda bu demektir. Kapitalist dünyanın inşa ettiği insan ‘’ben’’ merkezlidir, Vakıf olarak “biz” merkezli insan inşa etmek için buradayız. Edremit’deki bereketinin vakıf çalışmalarında da olması duasıyla temsilciliğimizin hayırlı olmasını diliyorum” dedi.
Daha sonra açılışa katılan Balıkesir Milletvekili Dr. Mustafa Canbey; Yeni Dünya Vakfı’nın çalışmalarını izliyorum, çok heyecan duyuyorum. Bu güzel çalışmaları gerçekleştiren vakıf dostlarını yürekten kutluyorum. Edremit Temsilciliğinin hayırlı olmasını diliyorum.
Açılışta son konuşmacı olarak söz alan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Belgin Uygur çok mutlu olduğunu belirterek; “Dünyada zulme karşı ayakta duran ve sesini Yükselten tek ülke Türkiye, Cumhurbaşkanımızın Birleşmiş Milletler başta olmak üzere tüm platformlarda daha adil, daha merhametli dünya vurgusuna şahidiz. Yeni Dünya Vakfı da 26 yıl önce “Yeni Bir Dünya için çalışıyoruz.” misyonu ile yola çıkmış bugüne kadar çalışmalarını hep büyüterek devam etmiş bir sivil toplum kuruluşumuz. Bugün Yeni Dünya Vakfı Edremit Temsilciliğinin açılışına katılmaktan mutluluk duyuyorum. Yeni Dünya Vakfı Edremit Temsilcisi Tahsin İzci ve ekibine başarılar diliyorum.” dedi.
Konuşmaların ardından Dr. Ali Mazak’ın günün anlam ve önemini de belirten duası ile birlikte açılış kurdelası hayırlı olsun dilekleriyle kesildi. Daha sonra temsilcilik binasına geçildi, vakıf kültürü ve güncel meseleler üzerine sohbet edildi.