X
Ör: Şube, Yurt veya İçerik adı ile yada anahtar kelime ile arama yapabilirsiniz.
Haberler >

Geleneksel Öğrenci Buluşmasını Gerçekleştirdik

BAŞKAN GÖKSU: ‘BURSU VESİLE KILIP VAKIFLA İRTİBAT KURUN

Yeni Dünya Vakfı bursiyerleri kahvaltılı toplantıda bir araya geldi. Geleneksel hale gelen öğrenci buluşmasına Vakıf yönetimi ve çoğunluğu Vakıf bursiyeri olan 600 öğrenci katıldı.

10 Aralık Cumartesi günü Bağcılar Belediyesi Halk Sarayında başlayan kahvaltılı toplantı, kahvaltının ardından iki hafız öğrencinin Kur’an-ı Kerim tilavetiyle devam etti. Daha sonra konuşan Yeni Dünya Vakfı Başkanı Mahmut Göksu, öğrencilere vakıf ile irtibatlarını artırmaları ve vakfın etkinliklerine katılma konusunda istekli ve gayretli olmaları tavsiyesinde bulundu. Vakıf etkinliklerinin öğrencilerin daha donanımlı olmasını sağlamaya yönelik olduğuna dikkat çeken Başkan Göksu, ‘öğrencilerin birinci görevi elbette eğitim hayatında başarılı olmaktır. Ancak bugünkü şartlarda bunu yeterli görmek doğru değildir. Öğrenciler fark oluşturabilmek için kendi donanımlarını artırmak durumundadırlar. Vakfımızın eğitim, kültür ve sanat etkinlikleri de işte bunu gerçekleştirmeye yöneliktir’ dedi. Öğrencilerin henüz genç yaşlarda vakıf ve benzeri sivil toplum kuruluşlarıyla irtibat halinde olmalarının, onların sosyal ve kültürel yönlerini geliştireceğinin altını çizen Başkan Göksu, öğrencilerden bursu bir vesile kılmalarını, vakıfla irtibatlarının sadece burs almak şeklinde olmamasını ve gelecekte bu vakfın değişik kademelerinde görev alabilecek bilince sahip bulunmalarını istedi. Yeryüzünde en önemli hizmetlerden birinin vakıf hizmeti olduğunu belirten Başkan Göksu, ‘vakıf sosyal çevre, sosyal çevre de sosyal sermaye demektir. Bu husus en çok lisans eğitimi tamamlandığında hissedilir. Gençleri bu avantajdan mahrum kılmak için son dönemlerde vakıf ismi üzerinden negatif algı oluşturmak isteyen kesimler var. Oysa vakıf bir sivil toplum kuruluşudur ve önemli bir güçtür. Bu olumsuz algılara hiçbir şekilde prim verilmemelidir’ dedi.

Konuşmasının sonlarında Yeni Dünya Vakfı’nın bir gençlik vakfı olduğuna vurgu yapan Başkan Göksu, Vakıf Genel Sekreteri ve gençlik birimlerinden sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Abdulsamet Aydın ile Yeni Dünya Vakfı Gençlik Birim Başkanları İdris Ergin, Emine Yıldız ve Hon Ed Menya’yı sahneye çağırarak öğrencilere tanıttı. Daha sonra selamlama konuşması için kürsüye gelen Bağcılar Belediye Başkanı Abdullah Özdemir, gençleri sivil toplum kuruluşları ve vakıf çalışmalarında aktif olmaya ve böylelikle ülkemize katkıda bulunmaya çağırdı.

2022-2023 Eğitim öğretim yılı Yeni Dünya Vakfı Geleneksel Öğrenci Buluşması, hatıra fotoğraflarının çekilmesiyle sona erdi.

Kabul Et
Kapat