70 Farklı Ülkeden Gelen Gençler “Yeni Dünya” İçin Buluştu!

Kategori: Haberler
Yayın Tarihi: 9 Aralık 2019

Yeni Dünya Vakfı Uluslararası Öğrenci Komisyonunun düzenlediği tanışma toplantısı 70 farklı ülkeden temsilci gençlerin katılımıyla 30 Kasım Cumartesi günü İstanbul Topkapı Sosyal Tesislerinde gerçekleştirildi.
Toplantının başlangıcında Uluslararası Öğrenci Komisyon Başkanı Dr. Mehmet İşcan konuşma yaptı. Her renk, ırk, din ve dilin bir arada olmasının bir zenginlik olduğunu, aslolanın ruh olduğunu vurguladı.

Bulunduğu yere dikkat çekmek isteyen İşcan, “Bu surları yıkarak çağ kapatıp çağ açan atalarımızın nesliyiz. Fatih Sultan Mehmet 21 yaşındayken, sizlerin yaşındayken yıkılmaz denen bu surları yıkıp bu şehri fethetti. Bu surlar bana bu idealizmi, hedefi hatırlatıyor. İnşallah size de hatırlatıyordur.” dedi.
“Konuşmalarımız Türkçe devam edecek. Uluslararası öğrencilerimizin Türkçe’ye hakimiyeti tanıdığım kadarıyla çok iyi. Gerçi olsa da biz gönül diliyle anlaşırız biliyorum.” dedi ve uluslararası öğrencileri tebrik etti. “Genel Merkez binamızda Genel Başkanımızın odasında bir tablo asılı. ‘Derdi Olanın Vakti Olmaz’ yazıyor.” diyerek Müslüman dünyasının dertli olup hep çalışması ve hiç boş durmaması gerektiğini belirtti.

Dünya Savaşlarından ve dağılmalardan bahseden İşcan, “Biz Müslümanların uyanması gerekiyor. Dünyadaki problemlerle, paganistlerle baş edebilecek olan sadece Müslümanlardır. Bu yüzden inançlı, idealist gençlere ihtiyacımız var. Bu tabii ki kolay değil, belki zor olacak. Ama atalarımız başarmış, sizler de başarabilirsiniz.” diye de ekledi.

“İslam Tarihini çok iyi okuyup anlamamız gerekiyor. Şimdi de İbni Sina’lara, Biruni’lere, İbni Haldun’lara yani sizlere ihtiyacımız var.” dedi ve “İslam birliğinin, entegrasyonunun acilen oluşması lazım. Bunun için herkesin elini taşın altına koyup bu yapıya bir tuğla eklemesi gerekiyor. Yapabileceğimiz en mübarek işlerden birisi budur. Bir diğeri de dünyanın gelişmelerine yetişmemiz gerekiyor. Bunun için de çalışkan, başarılı öğrencilere ihtiyacımız var.” diyerek öğrencilere tavsiyede bulundu.

Daha sonra Ülke Temsilcileri de konuşma yaptı. Vakfın Uluslararası Öğrenci Başkanı Musa idi Menya, Uluslararası Öğrenci Asya Grup Başkanı Tarıqul İslam, Uluslararası Öğrenci Afrika Grup Başkanı İbrahim İsmail Abdi, Uluslararası Öğrenci Avrupa Grup Başkanı Fitim Ropaj ve Uluslararası Öğrenci Asya Grup Başkanı Tarifa Kanız de duygularını anlattıktan sonra Gençlik Kolları Başkanları Eslem Zeynep Atabey ve Bayram Karaağaç da konuşma yaptı.

Son olarak Yeni Dünya Vakfı Genel Başkanı Mahmut Göksu, konuşmasına Arnavutluk’tan gelen deprem haberini, vefat edenleri ve o vesileyle bütün şehitlerimizi anarak başladı. Programın hayata geçmesi konusunda destek verip ilgilenen, komisyon başkanı Mehmet İşcan’ı kutladı. Programa teşrif eden yönetim kurulu üyelerine teşekkürün yanında, davete icabet ettikleri için tüm öğrencilere de müteşekkir olduğunu belirtti. Asya, Afrika, Arnavutluk, Almanya, Avrupa, Orta Afrika Cumhuriyeti, Azarbaycan gibi çeşitli ülkelerden öğrencileri sahneye çağırıp mikrofon uzattı. Onların duygu ve düşüncelerini dinledi.

“Dünyanın çeşitli ülkelerinden gelip burada eğitim görüyorsunuz. İnsanın eğitim gördüğü yerdeki birikim ve çevresi, sosyal hayatı; daha sonraki yaşantısında ve meslek hayatında ona çok güzel şeyler kazandırır. Özellikle İstanbul’da eğitim almak bir ayrıcalıktır. Peygamber Efendimizin övdüğü şehirde eğitim almaya hak kazanan, dünyanın değişik ülkelerinden gelip de bu güzel şehirde okuyan siz gençleri yürekten kutluyorum. İnşallah siz de gelecekte İstanbul’un ruhunu, maneviyatını, kültürünü ve estetiğini alıp kendi ülkelerinize götüreceksiniz. Bu da o ülke ile bu ülke arasındaki kardeşliğin, beraberliğin, kaynaşmanın asıl unsuru olacak. Az önce ülke temsilcisi gençler çıkıp güzel konuşmalar yaptılar. Gençlerimiz konuşunca ben dedim ki maşallah her biri Birleşmiş Milletler de konferans veren dünya temsilcileri gibiydi.” dedi.

“Dünyada kaç ülke var? Kaç Müslüman ülke var?” gibi sorulara öğrencilerden cevap arayan Sayın Göksu, “Dünyada gıda sıkıntısı çeken 54 ülke var. Bu 54 ülke içerisinden 28’i Müslüman ülke. Gıda sıkıntısı çekiyorlar, açlık var. Allah bütün nimetleri vermiş ama ne var ki biz Müslümanlar bunları yerli yerinde kullanmakta aciz kalmışız. Bunları aşmanın yolu ise yetişmiş insan gücüdür. Bugün dünyada hakim devletlerin, masaya yumruğunu koyan devletlerin farkı yetişmiş insan gücüdür. Onun için sizin yetişmeniz, bilgi ve birikiminiz, bilinçli olarak hayata atılmanız, sorunlarla mücadele eden ülkelerinizin ayağa kalkmasına vesile olacaktır. Yaşanabilir adil bir dünyanın yani yeni bir dünyanın kurulmasında görev alacak gençler sizlersiniz.”

“Bakınız bu zor değildir, geçmişte ecdadımız dünyaya hakim oldu. 630 sene Osmanlı dünyada hükümdar oldu. Hak, adalet, şefkat, merhamet yeryüzüne hakim oldu o dönemde. Çünkü bizim inancımızda insanların zenginliklerine, kültürel hayatına, dillerine, dinlerine müdahale yoktur. Yeryüzüne tekrar adaletin hakim olabilmesi için hepimize görev düşmektedir. Sevgili gençler, sorumluluğunuz çok büyüktür ve yükünüz ağırdır. Bu bilinçle eğitimlerinizi alacaksınız ve inşallah yarın göreve başladığınızda şunu hiç unutmayalım. Biz yeni bir dünyanın inşasının işçileriyiz. Yeni bir dünya kurabilmek, daha huzurlu bir dünya kurabilmek için üzerimize düşen görevi unutmayalım.”

“Burada ülke temsilcileri var, güzel konuşmalar yapıldı. Şunu görüyoruz ki dokunduğumuz her genç ayrı bir dünya. Sevgili gençler, ben sizden rica ediyorum, başkasından beklemeyin ne yapabileceğimizi düşünüp fikir verin. Burası sizin eviniz haneniz yuvanız. Buradaki faaliyetlerin daha verimli olması için sizin özel ilgi ve çabanızı bekliyoruz.” dedi ve kaynaşmaya katkı sağlamak için ne tür faaliyetler yapılabileceği üzerine istişare etti.

Konuşmaların ardından yapılacak faaliyetler hakkında çalışma yapıldı ve toplantı çekilen toplu fotoğrafın ardından sona erdi.