"563. Yılında Fetih" Paneli - Yeni Dünya Vakfı

"563. Yılında Fetih" Paneli

Kategori: Haberler
Yayın Tarihi: 30 Mayıs 2016

Yeni Dünya Vakfı’nın tertip ettiği; Hasan Eren Ulu, Melih Oktay ve Emine Sarı’nın konuşmacı olarak katıldığı “563. Yılında Fetih” konulu panel, MTTB Genel Merkez Konferans Salonu’nda, 28 Mayıs Cumartesi Günü gerçekleşti.

“563. Yılında Fetih – Bir Sultan, Bir Şehir, Bir Fetih” konulu panel çağ açıp çağ kapatan fethin fatihlerini ve 27 Mayıs’ta gözlerini dünyaya açıp yine 25 Mayıs’ta Rahmet-i Rahman’a kavuşan MTTB Konferans Salonunun eskimez hatibi Üstad Necip Fazıl Kısakürek’i rahmetle yâd etmek üzere Kur’an tilâvetiyle açıldı.
Yeni Dünya Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Nejla Sakarya’nın moderatörlüğünü, öğrencilerden Mustafa Çakmak’ın da sunuculuğunu ve Kur’an tilâvetini üstlendiği panelde açılış konuşmasını Yeni Dünya Vakfı Genel Başkanı Mahmut Göksu yaptı. Fethin önemine değinen ve gençlerin “Fetih” şuurunu bilmeleri ve buna uygun bir şekilde çalışmalar yapması gerektiğini vurgulayan Göksu, bu önemli etkinliklere sınav dönemlerinde dahi zaman ayırarak gelen öğrencilere teşekkür etti.
Panelistlerden Gazeteci-Yazar Hasan Eren Ulu fethi, fetih ruhunu, fethin sultanını, fetih sultanı olmanın yapı taşlarını anlatırken Araştırmacı ç-Yazar Melih Oktay da şehir olarak İstanbul’un fethinin dünya üzerindeki etkilerini; iktisadî, tarihî, sosyolojik ve psikolojik açılardan ele aldı. Radyo Programcısı Emine Sarı ise fetih kavramını Kur’ânî bir yaklaşımla ele alırken, günümüzün karanlık sorunlarına çözüm bulacak, rehber olacak, genç vicdanlara önderlik edecek bir sunum gerçekleştirdi.
Soru-cevap bölümünün ardından Genel Başkan Göksu panelistlere hediyelerini takdim etti ve program hatıra fotoğrafı çekimiyle beraber son buldu.