Genel Merkez Gençlik Kolları tarafından başlatılan ve öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği ‘Medrese Buluşmaları’nda bu hafta “28 Şubat Süreci ve Gençlik ” başlığı altında AK Parti  İstanbul Milletvekili Hasan Turan ile söyleşi gerçekleştirildi.

Program öncesi Genel Başkan Mahmut Göksu ile bir süre sohbet eden Turan, daha sonra gençlerle tanıştı. Yeni Dünya Vakfı’nı kurulduğu günden itibaren etkili faaliyetleri ile tanıdıklarını ve takip ettiklerini ifade eden Turan, 28 Şubat sürecinde vakıfların ve sivil toplum kuruluşlarının da zor günler geçirdiğini ifade etti.

Bu zorlu süreci konu olarak seçtikleri ve kendisini davet ettikleri için gençlik kollarına teşekkür eden Turan, “Zaman ve mekân değişmiş olsa da hak ile batılın mücadelesi devam ediyor ve edecektir. Değerler sistemimize saldırı her devirde maske değiştirerek devam etmiştir. Dün muhalefette bugün iktidarda olmanız bir şeyleri çok da değiştirmiyor. Çünkü saldırı kimliğimize ve değerler sistemimizedir. Bunu son yıllarda coğrafyamızda yaşanan olaylardan daha iyi anlıyoruz” dedi.

“28 ŞUBAT BÜYÜK BİR LEKEDİR”

28 Şubat sürecinin tekrar yaşanmasından ziyade buna teşebbüs edecek zihniyetlerin bile fırsat bulamaması için milletçe şuurlu olunması gerektiğini vurgulayan Turan konuşmasını şöyle sürdürdü; “Ülkemize milli duruşu öğreten, ümmete Siyonist tasallutun tehditlerini gösteren 54. Hükümetin Başbakanı Prof. Dr. Necmettin Erbakan Hocamızın iktidara gelmesi üzerine,  milli – manevi değerlerimize karşı yürütülen ve bin yıl süreceği iddia edilen 28 Şubat örtülü darbesi gerçekleşmiş, tarihe kara bir leke olarak geçmiştir.

28 Şubat Türkiye demokrasisinin kara günlerinden biri ve aziz milletimize giydirilmeye çalışılan deli gömleğidir. Bu girişimin inançlarımıza yönelik açık bir suikast ve milletimize karşı Siyonist bir saldırı olduğunu unutmadan tüm aktörlerini milletçe kınamalıyız. ‘Ülkemiz ve Aziz Milletimiz’ 28 Şubat benzeri kara günleri inşaallah bir daha yaşamaz.

Unutmayalım ki; Müslümanların huzur ve kardeşlik içerisinde yaşamaları için önce zihinlerindeki sınırları kaldırmaları gerekiyor. Farklı etnisite ve mezheplere dayanarak küçük parçalar halinde çok sayıda devlete bölünen Müslümanların, aslında 1.8 milyarlık bir kardeşler topluluğu olduğunun farkına varılması lazım. Coğrafi sınırlar mühim değil, zihinsel sınırları kaldırdığımız vakit, sorunu ortadan kaldırmış olacağız. Tıpkı Yeni Dünya Vakfı’nda olduğu gibi, şuan farklı coğrafyalardan birçok genç bir aradasınız. Yeni dünya işte böyle olmalı, böyle hayal ediyoruz.”

Konuşmanın ardından gençlerin sorularını da cevaplayan Turan, gençlerin ülke meselelerine olan ilgisinden büyük memnuniyet duyduğunu ifade etti.

Programın sonunda YDV Genel Başkanı Mahmut Göksu tarafından AK Parti İstanbul Milletvekili Hasan Turan a hatıra plaketi verildi.

IMG_4010 IMG_4013 IMG_4020 IMG_4025 IMG_4035

Bir Yanıt bırak