20150228_155131(0)
Yeni Dünya Vakfı Ankara Kadın Kolları Başkanlığı’nın 28 Şubat günü organize ettiği ‘Kadın Değişir, Dünya Değişir’ programında konuşan TBMM Dilekçe Komisyonu Başkanı, Mardin Milletvekili Gönül Bekin Şahkulubey, 28 Şubat Postmodern darbesine gönderme yaparak, “Zorlu bir sınavdan geçtiğimiz bir dönem olarak tarihteki yerini aldı” dedi.

Yeni Dünya Vakfı (YDV) Ankara Şubesi Kadın Kolları Başkanlığı, vakfın Hacı Bayram Şubesi’nde ‘Kadın Değişir, Dünya Değişir’ sloganıyla bir etkinlik düzenledi. 28 Şubat gününe denk getirilen programın onur konuğu ise TBMM Dilekçe Komisyonu Başkanı, Mardin Milletvekili Gönül Bekin Şahkulubey oldu.
“ARTIK KİMSE İNANCI NEDENİYLE DIŞLANMIYOR”
Programın açılışında bir video sunumu gerçekleştiren Ankara Kadın Kolları Başkanı Birsen Gözlü, 28 Şubat’ta yaşanılan dramları dile getirdi. Konu ile alakalı video gösteriminden sonra Birsen Gözlü, “Bizim neslimizin yaşadığı çok zor günlerdi. Baskı ve zulmün, inançlarımıza olan saygısızlığın olduğu demokratik bir ülke olmaktan çok uzak zamanlardan geldik. Bu aziz millet neler yaşadığını unutmadı, unutmayacak. Çok şükür ki artık inancı gereği insanlar dışlanmıyor. Aksine toplumun her bir bireyi istediği özgürlüğü yaşıyor” dedi.
“KADIN KADINA DESTEK OLMALI
Gönül Bekin Şahkulubey vakfın yeni şubesini gezip,geleneksel vakıf çorbası içtitikten sonra bursiyerlerle tek tek tokalaşarak onlarla tanıştı.Gönül Bekin Şahkulubey konuşmasında Türk yakın siyasi tarihinin en önemli dönüm noktalarından 28 Şubat postmodern darbesinden bahsetti. “28 Şubat, zorlu bir sınavdan geçtiğimiz bir dönem olarak tarihteki yerini aldı” diyen Şahkulubey siyasetçi, anne, eczacı bir hanımefendi olarak siyaset hayatını ve tecrübelerini samimi bir şekilde paylaştı. Mardin’in ilk kadın milletvekili olmasının yanında, meclise giren ilk başörtülü vekiller arasında yer  alarak sadece meclise değil kadınlar adına siyaset  ve sanat alanlarına ve daha nice kurum ve kuruluşlara atılmış önemli bir adımın temsilcisi olan Şahkulubey konuşmasına şöyle devam etti: “Yaşadığı olaylarla ilgili izlenimlerimde kadınlar erkekler gibi kilitlenmiyor. Biz kadınlar olarak rekabeti yanlış yapıyoruz. Kadının kadına destek olması gerekir.”
“AİLE YAPIMIZI KORUMALIYIZ”
Konuşmasının ardından öğrencilerin aile ve toplum hayatıyla ilgili sorularını yanıtlayan Gönül Bekin Şahkulubey, “Eğitim ailede başlar. Kadına şiddet ve diğer sorunlarda aileye bakmak gerek. Çocuk yetiştirirken cinsiyet ayrımı yapılıyor. Türk toplumunun aile yapısı diğer toplumlar tarafından hayranlık duyulacak derecededir. Bunu korumak hepimizin görevi. Evliliği hayat ortaklığı değil de ticari bir anlaşma olarak gören zihniyetin oluşmaması için hepimiz çabalamalıyız.” dedi.
Gerek anne kimliği gerekse meclisteki siyasi kimliğiyle öğrencilerin tüm sorularına cevaplandıran Gönül Bekin Şahkulubey’e konuşmasının ardından Kadın Kolları Başkanı Birsen Gözlü tarafından vakıf adına hediye takdim edildi.

20150228_140143