Kız Öğrenciler de Kastamonu’da Kampa Girdi…
Yeni Dünya Vakfı’nın Gençlik ve Spor Bakanlığı Kastamonu/Kadıdağı’nda 25-30 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirdiği Kız Öğrenci Doğa Kampı ayrılık hüznüyle tamamlandı.
YDV Genel Merkez/İstanbul, Ankara Şube, Adıyaman, Giresun, Konya Temsilcilikleri aracılığıyla yurdun her köşesinden kampa katılan yaklaşık 140 kız öğrenci Kastamonu/Kadıdağı’nda buluştu. Vakfın Kadın Kolları yöneticilerinin yanısıra eğitimci konukların da katıldığı kamp; birlik, beraberlik, paylaşmak, bölüşmek, kanaat, sebat, tahammül, sorumluluk, saygı, muhabbet, eğitim, dayanışma, mücadele, tecrübe gibi pek çok teorik tanımın pratik uygulamasına sahne oldu.
Gecesi 8 derece olan kampın soğuk tabiatı, tanışıp kaynaşmanın sıcaklığıyla orantılı olarak ısındı. Her gece yakılan kamp ateşi sohbetin merkezi olurken, eğlenceyi de beraberinde getirdi.
Kastamonu’ya gerçekleştirilen kültür gezisi kentin Cumhuriyet Meydanı’ndaki Şerife Bacı Anıtı’nı ziyaret ile başladı. Anadolu’nun güçlü vatanperver kadınlarından olan Şerife Bacı; bugünün genç kızlarına cesaret ve imanı ile rehber oldu. Kentin tarihî ve kadim yapısını muhafaza eden meydanından başlayan gezi, Türkiye’nin ilk “Kent Tarihi Müzesi” ile devam etti. Ardından Nasrullah Camii, Kastamonu Kalesi, otantik çarşı, Yakupağa Külliyesi’ni gezen kampçılar, tarihî sokakların arasından ulaştıkları Şeyh Şaban-ı Velî türbesi ile turu tamamladılar. Restore edilen Kastamonu Evleri’ne hayran kalan grup Kastamonu’nun meşhur çekme helvasının yapımını izlediler. Kent merkezinin ortasından geçen Karaçomak Deresi ise oldukça ilgi çekti.
Kamp programı kapsamında eğitimci olarak katılan ve kamp süresi boyunca öğrencilerle birlikte olan Diyanet İşleri Eğitim Uzmanı İlâhiyatçı/Yazar Fatma Kotan; her fırsatta öğrencilerle sohbet halkaları oluşturdu. Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş’ın katkıları ile Belediye Nikâh Salonu’nda seminer veren Kotan, öğrencilerin sorularını yanıtladı. Kampa ziyarette de bulunan Belediye Başkanı Babaş tarafından öğrencilere kitap ve polar şal hediye edildi.
Kampın bir diğer ziyaretçisi ise Kastamonu Milletvekili Av. Metin Çelik oldu. Öğrencilerle söyleşi yapan Çelik, siyasetin artık isteyen ve yeterli liyakata sahip olan herkese ulaşılabilir yakınlıkta olduğunu ifade etti. Buna en güzel örneğin çiftçi çocuğu olarak hayata gözlerini açan kendisinin olduğunu ekleyen Metin Çelik; referanslarının gayretleri olacağını vurguladı.
Kamp son derece eğlenceli ve çekişmeli spor faaliyetleri ile renklendi. İp parkuru, tırmanma, okçuluk ve paintball gibi dallarda yetenek, azim, kondisyon, ekip ruhu, mücadele, dayanışma ve özgüven sergileyenler sadece öğrenciler değil; kamp liderleri, eğitimciler, kadın kolları da oldu. Film okuma ve keçe elişi de öğrencilerin ilgiyle katıldıkları programlar arasındaydı.
Kadıdağı Doğa Kampı’nda sona yaklaşılırken tertiplenen veda gecesinde, kampın tamamlanması için emeği geçenlere “Teşekkür Belgesi” takdim edildi. Duygu ve düşüncelerin, eleştiri ve önerilerin de dile getirildiği programa katılanKastamonu AK Parti İl Bşk Yrd. Av. Nergis İğdirli ve İl Yön. Kur. Üyesi Hatice Şahin de kampçıları selâmlama konuşması yaptılar. Kastamonu’nun yetkili mercilerinden Yeni Dünya Vakfı Kastamonu Temsil Heyeti açılması için söz alındı.
Kamptan ayrılmadan önce “Temizlik imandandır” hadisine binâen mıntıka temizliği yapan öğrenciler, kamptan ve kampta edindikleri dostlarından/ablalarından ayrılırken duygusal anlar yaşadılar.
Adıyaman’dan kampa katılan kafileyi Çankırı’da kısa süreli ağırlayan Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç’e; meşakkatli dönüş yolunda da Ankara’da ağırlayan Ankara Şube Başkanı Ali Toköz’e; öğrencilerimizin sağlık sorunları dahil her sıkıntısına cevap veren Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş’a; Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne;
Kastamonu/Kadıdağı Kız Öğrenci Doğa Kampı süresince başta Genel Başkanımız Mahmut Göksu olmak üzere, Mütevelli Heyet Üyemiz ve Ankara Şube Başkanımız Ali Toköz, Genel Merkez Koordinatörümüz Yunus Bostancı, Adıyaman Temsil Heyet Başkanımız Uğur Dündar, Giresun Temsil Heyet Başkanımız Sabri Öztürk, Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Serpil Zeynep Öz ve görev alan bütün Kadın Kolları, vakıf dostları, çalışanı ve öğrenci kızlarımıza emek, gayret, samimiyet ve destekleri için teşekkür ederiz…IMG_1153