‘’1000 Kitap 1 Kütüphane’’ adlı proje kapsamında YDV Kadın Kolları ve Gençlik Kolları bir araya gelerek bu kitapların teslimi için Kahramanmaraş’a gittiler. Pazar akşamı yola çıkan on dört kişilik ekip ilk olarak sabah saatlerinde Kahramanmaraş Kız İmam Hatip Lisesi’ne 1200 civarında kitap götürdüler.

Gençlik Kolları kütüphaneye kitapları  yerleştirirken Kadın Kolları da lisedeki kız öğrencilerle tanışıp hem vakfı tanıttılar hem de üniversite öğrencisi olarak lise son sınıf öğrencilerine meslek tanıtımı yaptılar.’’İnşaallah sizler de Ankara’da üniversiteyi kazanıp gelirsiniz vakfımıza ve bu tür güzel işleri beraber yaparız .’’ diyen Kadın Kolları başkan yardımcısı Gülhanım Çimen,genel sekreter Meltem Çatkın ve birim başkanları lise öğrencisi kızlarla çok verimli ve eğlenceli  vakit geçirdi.

Liseden ayrılan Kadın Kolları ve Gençlik Kolları oradan Kahramanmaraş’ın bir köyündeki ilkokula geçerek  539 kitabı da bu okula teslim etti.İlkokuldaki çocukların aşırı ilgisi ve sevgisiyle karşılanan Yeni Dünya Vakfı oradaki çocuklara 23 Nisan’ı erken yaşattı.İlkokul öğrencilerine aynı zamanda şeker ve çikolata götüren vakıf gönüllülerimiz çocuklardan birinin ‘’Sanki bugün burası bayram gibi oldu’’ sözleriyle duygulu anlar yaşadı.Kitapların kütüphaneye yerleştirilmesinin ardından çocuklara konuşma yapan yönetim kurulu üyesi  Nadim Gök ve Gençlik Kolları başkan yardımcısı Hüseyin Üşenmez çocukların samimiyeti ve ilgisi için çok teşekkür ederek çocuklardan kitapları okumaları için söz aldılar.

Daha sonra okul idarecilerine ilgilerinden ötürü çok teşekkür eden vakıf gönüllülerimiz ilkokuldan da ayrılarak dönüş için Ankara’ya doğru yola çıktılar.