Kadın Kolları >

Yeni Dünya Vakfı Ankara Kadın Kollarından vakıf evlerinde kalan öğrencilere ziyaret

Yeni Dünya Vakfı Ankara Kadın Kolları Başkanlığı yetkilileri, vakfın Mamak ve Abidinpaşa’daki Kız Evleri’ni ziyaret etti.

Yeni Dünya Vakfı Ankara Kadın Kolları Başkanı Birsen Gözlü, başkan yardımcıları Gülafer Kızıl ve Genel Sekreter Büşra Yıldırım, kız öğrencilere sürpriz bir ziyaret gerçekleştirdi. 26 Aralık akşamı biraraya gelen vakıf yetkilileri, Mamak ve Abidinpaşa’daki Kız Evleri’nde kalan öğrencilerin sıkıntılarını dinleyip  not aldı.

Başkan Gözlü, öğrencilerle yaptığı sohbette vakfın evlere verdiği önemden bahsetti. Gözlü, “Bizler geleceğimizin inşası olan bursiyerlerimizin barınma ihtiyacını karşılamak için elimizden gelen maddi ve manevi her şeyi yapıyoruz. Onlara sıcak, huzurlu bir aile ortamı sağladığımız evlerimizde geleceğimizin idealist ve şuurlu gençliğini yetiştirmek istiyoruz. Evlerimizde kalmak isteyen tüm öğrencileri tek tek mülakata alarak büyük bir titizlikle seçtik. Biliyoruz ki burada yetişecek kızlarımız yarının teminatı olacak. Bu nedenle her evimiz bizim için çok önemli. Burada kazanacakları deneyim, samimiyet ve paylaşımlar ileriki hayatlarında onlar için önemli bir referanstır” dedi.

Ziyaretten oldukça memnun kalan öğrenciler ise kendilerine bu imkanı sağlayan Ankara Şubesi’ne, Kadın Kolları nezdinde teşekkür etti.