Haberler >

BAKAN ÖZLÜ VE SEÇKİN MİSAFİRLER VAKFIMIZI ZİYARET ETTİ

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü’nün de aralarında yer aldığı seçkin misafirler, Ankara şubemizi ziyaret etti.
Hacıbayram’da Cuma namazı kıldıktan sonra vakıf yönetim kurulu üyemiz ve Bakanlık Müşaviri İlyas Hakan Aydoğan’ın davet üzerine Bakan Özlü, danışmanları ve beraberindeki heyetle vakfımıza gelerek Başkan Göksu ve Ankara Şube yöneticileri ile sohbet etti.
Samimi bir ortamda gerçekleşen ziyarette Ankara Şube Ali Toköz, şube faaliyetleri hakkında Bakan Özlü ve beraberindeki heyeti bilgilendirdi. Her Cuma namazı sonrası yemekli davetlerin gerçekleştirildiği Ankara Şubemizin o hafta konuğu olan işadamları da Bakan Özlü ile tanışma fırsatı buldular. Ziyarette vakfın genel çalışmaları hakkında bilgi veren Başkan Mahmut Göksu’nun ardından Bakan Özlü, davet için teşekkür ederek şunları söyledi; “Bu biraz aceleye gelmiş bir ziyarettir. İnşallah daha geniş zamanda arkası açık bir ziyareti de planlayalım. Vakıf çalışmalarını dinlerken mutlu olduğumu ifade etmek isterim. İnsana yönelik yatırımların ne kadar önemli olduğunu ve bu konuda devletimiz kadar STK’lara büyük görevler düştüğünü söylemeliyim. Yeni Dünya Vakfı’nı da bu sorumluluğu ve ortaya koyduğu başarılı çalışmalarından ötürü tebrik ediyorum. Bu bir gönül işidir, bayrak yarışıdır. Geniş bir alan var ve yapacak çok da işimiz var. Hep birlikte başarılı neticelere ulaşacağımıza inanıyorum” diye konuştu.
Bakan Özlü’nün ziyareti esnasında Devlet Demiryolları Genel Müdürü İsa Apaydın ile Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Ayrancı, Yenimahalle eski Belediye Başkanı işadamı Ahmet Duyar ve diğer işadamları da bulundular.
Ankara Şube yöneticilerinin de eşlik ettiği sohbetin ardından Bakan Özlü, vakfımızın hatıra defterini imzaladı.
Devlet Demiryolları Genel Müdürü İsa Apaydın da vakıf çalışmalarını yakından takip ettiğini belirterek, “Vakıf çalışmaları fedakarlık ve gayret ister. Bu gayreti ortaya koyan Yeni Dünya Vakfı heyetine yürekten teşekkür ediyorum. İnanıyorum ki bu çalışmalarla gönül diliyle dokunduğumuz gençlerimiz, Yeni Türkiye’nin inşasında önemli görevler alacaklardır. Konumumuz ne olursa olsun bu çalışmalara destek vermenin manevi mesuliyetinin farkındayız. İnşallah elimizden gelen desteği vermeye devam edeceğiz” dedi.
Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Ayrancı da vakfımıza davet edilmekten ötürü duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Hacıbayram’ın manevi havasını Yeni Dünya Vakfı’nda da doya doya hissediyoruz. Hacıbayram’ın tarihi dokusuna uygun şube binası, fiziki güzelliği kadar içinde yapılan etkinliklerin niteliği ile de takdire şayan. Bizler akademisyenler olarak gençlerimize üniversitelerde eğitim verirken, aslında ecdadımızdan bize kalan vakıf geleneği de bir nevi eğitim kurumu gibi faaliyet göstermektedir. Biz de Yeni Dünya Vakfı heyetini Çankırı’da ağırlamak isteriz” sözleri ile vakıf yöneticilerimizi davet ederek konuşmasını sonlandırdı.
Ziyaretin sonunda toplu fotoğraf çektirildi.
6