Etkinlikler >

VAKIF DOSTU, RESSAM, MİLLETVEKİLİ…

AK Parti Giresun Milletvekili ve Yeni Dünya Vakfı Giresun Temsil Heyeti Başkanı Sabri Öztürk, TBMM’de resim sergisi açtı. Ressam bir milletvekili olan Öztürk, tablolarında genellikle insana ve toplumumuza dair dokuları resmettiğini ifade etti.
TBMM Halkla İlişkiler Binası’nda resim sergisi açan Sabri Öztürk, sanatın amacının stresten uzaklaşmak olduğunu söyleyerek, “Sanat eserleri insanlığı ortak değeri, toplumun ortak paydasıdır. Üzerinde farklı farklı şeyleri sevebiliriz, Sanatın birleştirici özelliği, toplumu bir araya getirici özelliği var. Meclis’te sadece tartışmalar, gerilimler yok. Müzikle, edebiyatla ilgilenen çok sayıda arkadaşımız var. Bu sergiyi Meclis’te açarken, bu güzelliklerin toplumdaki, ülkemizdeki insanlar tarafından görülmesini arzu ettik” ifadelerini kullandı.
Sanatla uğraşan insanların ince ruhlu olduklarını belirten Öztürk, “Biz ne kadar çocuklarımıza, gençlerimize sanatı teşvik edersek, toplumda suç oranları düşer. Estetik ve sanatla uğraşan bir insan her şeye daha güzel gözle bakar, yaptığı işi daha düzenli yapar. Bu toplum sanatla ne kadar uğraşırsa, sanatı ne kadar yaygınlaştırırsak bunun faydalarını da görürüz” şeklinde konuştu.
Sergide yer alan kamyon resmindeki aracın babasının kullandığı kamyon olduğunu söyleyen Öztürk, “1965 yılını anlatan bir kompozisyon. Babam nakliyeci. Bu babamın ilk kamyonu. O günleri canlandırmak için babamın ilk kamyonunun fotoğraflarını araştırarak orman içerisinde görüntülü, yansıtmaya çalıştım. İnsan geldiği yeri unutmamalı” diye konuştu.
Başbakan Binali Yıldırım da, TBMM grup toplantısı sonrası Öztürk’ün resim sergisini gezdi.
Başbakan Yıldırım, Giresun Milletvekili Öztürk’ün sanatçılık yönünü yeni öğrendiğini belirterek, el emeği, göz nuruyla ortaya çıkan eserlerin yer aldığı serginin hayırlı olmasını diledi.
Besmele çekerek serginin açılış kurdelesini Öztürk ile kesen Başbakan Yıldırım, resimler hakkında Öztürk’ten bilgi aldı ve sergi anı defterini imzaladı.
Yıldırım, Öztürk’ün küçük kızı Zehra’yı da severek, oyuncak bebek hediye etti.
Öztürk tarafından kendisine tablo hediye edilen Başbakan Yıldırım, sergi sırasında konser veren Giresun Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerini tebrik etti. Öğrencilerin seslendirdiği türküleri dinleyen Yıldırım, birlikte fotoğraf da çektirdi.
Yeni Dünya Vakfı Ankara Şube temsilcileri ile Giresun Gençlik Kolları’nın da katıldığı sergi sonrası Öztürk, misafirleri ile sohbet etti.
C_4Rt-uXgAAVB3f
Untitled-1