X
Ör: Şube, Yurt veya İçerik adı ile yada anahtar kelime ile arama yapabilirsiniz.
Kurumsal >

İslam dünyası seminerleri 5.Hafta Ankara

IMG_7009

Yeni Dünya Vakfı “Sağlam Genç İradeli Lider” ismiyle projelendirdiği ve 16 haftalık bir seminer dizisi olarak hazırlanan İslâm Dünyası Seminerlerinin beşincisi; 28 Aralık’ ta Keçiören’ de Estergon Türk Kültür Merkezi Kümbet salonunda Cihangir İŞBİLİR’ in Koordinatörlüğünde 5. Hafta Seminerini gerçekleştirildi. Uluslararası Rabia Platformu Koordinatörlüğünde yürüten projenin eğitim koordinatörü cihangir İŞBİLİR program hakkında sunumuyla başladı ardından İslam Dünyası’ndaki Toplumsal Hareketler ,Tunus’taki seçimler, Türkiye-Mısır ilişkileri, Suriye yardım kampanyaları ve Güncel gelişmelerin değerlendirilmesini yapan İŞBİLİR, zaman zaman öğrencilerle diyalogda bulunarak programını tamamladı.
Mekke’ nin fethinin yaklaşan bir tarih olmasından dolayı Ankara şubemiz bu önemli tarihi yâd etmek için programa Keçiören Müftüsünü davet ederek katılımcılara Kuran-ı Kerim tilaveti dinleme şansı verdi. Kuran- Kerim Tilaveti sonrası 15 dakikalık ara verilerek katılımcılar hazırlanan ikramların tadına baktılar. Ara sonrasın konuk katılımcı Yrd. Doç. Dr.Bülent ŞEN’ in motivasyon konulu konuşması gerçekleşti. Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Yeni Dünya Vakfı iş birliği ile hayata geçirilen “Sağlam Genç İradeli Lider” projesi; dünyadaki gelişmeler, politikalar, İslam Dünyası ve Türkiye’ nin konumu ele alınarak bölgesel analizler yapılması amaçlanarak hazırlandı. 16-29 yaş grubuna dahil olan lise, lisans ve yüksek lisans öğrencileri ile gerçekleştirilen projenin üçüncü semineri;Öğrenciler ; Cihangir İŞBİLİR ‘in oluşturduğu temel üzerine; seminerin ikinci bölümünde konuk katılımcı Bülent ŞEN’ in hem konuyla ilgili hem de güncel meselelerle ilgili görüşlerini dinlediler ve kendi sorularını’ da sorma imkanı buldular. 16 Hafta sürecek olan seminerler her pazar saat 13:00 ile 16:00 arasında Hacı Bayram konferans salonunda devam edecektir.

IMG_7157

Kabul Et