Yeni Dünya Vakfı >

Grafik tavan yapmış durumda

Vakfımızın İstişare Toplantısı’na katılanlar, müzakere edilen konularla ilgili duygu ve düşüncelerini dile getirdiler.

Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz: ” İş adamların vakıfların dertleriyle dertlenmeleri konusunda üzerlerine önemli görevler düşüyor. Derdi olanın nakit problemi de oluyor. Çünkü derdiniz için nakit de bulmak zorundasınız. İmkanları bir kere daha zorlama noktasında üzerime düşeni yapmaya çalışaağız”

Konya İl Temsilcimiz Necmettin Erbakan Üniversitesi’nde öğretim üyesi olan Prof. Dr. Adem Şahin: Aile sıcaklığı ve aile yakınlığını hissediyoruz. Hayır işerinde yapılan faaliyetler daha kıymetli olduğuna inandığımı ifade etmek istiyorum.”

Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi ve YDV Danışma Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ömer Keleş, “Vakfımızın çalışmalarını inceliyorum. Üniveristelerde de bir mühendis olarak yaptığımız gibi grafik çıkarıyoruz. Bakıyoruz ki grafik tavan yapmış durumda” dedi. Öğrencilere yönelik plan ve program yaparken mutlaka öğrencilerle birlikte hareket edilmesi, öğrencilerin de projeye dahil edilmesi gerektiğini belirtmek istiyorum.”

Vakfımızın Ankara Denetim Kurulu Başkanı Recep Yıldırım: “Vakıf başkanımız Mahmut Göksu, vakıf işleri için beni davet edince hayırlı bir işe girmiş oldum. Onca sene belediye başkanlığı ve milletvekilliği yaptım. İnanın trilyonları toprağın altına gömdük. Ama insana yapılan yatırım kadar kıymetli değil. Biz bir aileyiz projesi kapsamında arakdaşlarımızı aradım. Çocuklara kendi çocuklarıma yaptığım gibi onları yanıma çekip konuştum. İnanın bundan daha güzel bir şey yoktur.

Vakfımızın Danışma Kurulu Üyesi ve İş adamı Erdal Güzeldere: “Bugüne kadar bu tür faaliyetlerden uzak durdum. Siyasi olsun sivil toplum kuruluşları olsun bazı yönlerinden dolayı uzak durdum. Ancak Yeni Dünya Vakfı’nı tanıdıktan sonra durumun çok farklı olduğunu gördüm. Artık elimden geleni yapacağım. Üzerime düşen her göreve hazırım”.

BEZM-İ SAFA GRUBU GÜNÜN YORGUNLUĞU ALDI

9. Vakıf Meclisi Toplantımızın birinci gününde yoğun geçen programlardan sonra akşam saatlerinde Bezm-i Safa Grubu bir konser verdi. Türk sanaat müziği ile tasavvuf müziğinden parçalar okuyan gruba zaman zaman vakıf gönüllüleri de eşlik etti. Konseri dinleyen Vakıf Genel Başkanı Mahmut Göksu, program sonrasında grup üyelerine hediyeler vererek teşekkür etti.

Vakıf Mütevelli Heyeti Üyesi Halil İbrahim Demir: Heyecan kalpten gelir. Bu hava şartlarına rağmen gelmenizden gurur duydum. Bu vakfı 1996 yılında 6 kişi ile kurduk. Yeni Dünya Vakfı’nı bu duruma getirdiği için Mahmut Bey’ye teşekkür ediyorum. Şile’deki otelimi yaparken, şimdiki Reisicumhurumuz belediye başkanıydı. 1988’den 2000 MGV’ye vakfetmiş gibi oldum. Bu otel şimdi vakfımızındır. Reisicumhurumuza güvercinle haber gönderiyorum, vakfımızın Ankara şubesinin açlıışını o yapsın.

Mütevelli Heyeti Üyesi Hasan Tekke: Büyük rüya görmek, büyük düşünmek lazım. Bu vakıf büyük düşüncelerin ürünü. İnşallah meyvelerini vermeye başlayacaktır. Küfür ve nifak Türkiye’de ömrünü tamamlamıştır. Bübük bir riya tünelindeyiz. Ama tünelin ucundaki ışığı da görüyoruz. İnşallah bu nesil geleceği inşa edecektir.

Eğitim Kültür Komisyonu Üyesi Doç. Dr. Arif Aytekin: Zaman ve mekan mefhumu çok önemli, yerinde kullanmalıyız. Üniversite öğrencilerine yardım yurt marifetiyle olur. Yurt yardımı kalıcı etkiler bırakıyor. Yeni ve dünya kavramları önemli kavramlar, bunun hakkını vermek lazım.

Ankara Şube Başkan Yardımcısı Abdullah Güven: Yaradılış gayemize yönelik bir uğraşın içindeyiz. Bu toplantı da bu amaca yönelik yapılıyor. İnsanı eğitmek, bütün bu sosyal faaliyetlerin özünü teşkil ediyor. Komisyon çalışmalarımızı daha sistematik yürütmek adına bu tür çalışmalarımızın merkezine de eğitimi koymamız lazım.

THY Teknik Genel Müdür Yardımcısı Hüseyin Sağlam: Vakıf hizmetlerinde kendimi daha rahat buluyorum. Manevi olarak çok haz duyduğumda günlük işlerimden kaçmak, rahatlamak için fırsat buldukça vakfa kaçıyorum. İstişare toplantılarına katılıyorum.

Eğitim Kültür Komisyonu Üyesi Basri Özbay: Desteklenmesi gerekenlerin ellerinden tutmamız lazım. Amaç Allah rızasıdır. Bu vakfın, diğer vakıflardan farklı bir yönü var. Diğer burslar sadece ihtiyacı karşılamaya yönelik burs verirken, biz onlara kucağımızı açıyor, gönlümüzü veriyor ve geleceklerini kazanmalarına destek veriyoruz.

Kırıkkale İl Temsilcisi Mehmet Demir: Bizim yetiştirdiğimiz gneçler, Yeni Dünya Vakfı’nın burslarını almış, kurslarını almış kişiler olarak CV’lerini yazacaklar. İnançlı bir gençlik yetiştiriyoruz.

Antalya Serik Belediye Başkanı Prof. Dr. Ramazan Çalık: Biz de Allah rızası için birşey yapabilir miyiz diye yola çıktık. Yeni bir vakıf kurduk ama Yeni Dünya Vakfı’nı tanıdıktan sonra pişman olduk. Keşke bu vakfın bir şubesi olarak devam etseydik.

52

Vakıf Mütevelli Heyeti Üyesi Mehmet Çelik: Yeni Dünya Vakfı faaliyetleri içerisinde bulunmak çok güzel bir duygu. Bu teşkilatın içinde olmak ve dost olmak bambaşka bir şey.