X
Ör: Şube, Yurt veya İçerik adı ile yada anahtar kelime ile arama yapabilirsiniz.
Genel Merkez >

GENEL MERKEZ KADIN KOLLARI 'MECLİS-İ NİSA'DA

‘Kadın ve İslamofobi’nin konuşulduğu Meclisi-i Nisa programında Yeni Dünya Vakfı’nı Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Nejla Sakarya ve Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Gülsüm Sezgin temsil etti. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan ve programa ev sahipliği yapan Meram Belediye Başkanı Fatma Toru ile görüşen Sakarya ve Sezgin, Yeni Dünya Vakfı’nın kız öğrencilere yönelik çalışmalarını anlatma fırsatı da buldular.
Meram Belediyesi tarafından 1 Aralık Perşembe günü düzenlenen Meclis-i Nisa programında “Müslüman kadın ve İslamofobi” konuşuldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan’ın da katıldığı programda; kadın çalışmaları yapan pek çok vakıf, dernek ve sivil toplum kuruluşunun temsilcileri de yer aldı.
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, “İslam’da kadın” temalı “Meclis-i Nisa” programında yaptığı konuşmasına, Adana’nın Aladağ ilçesindeki özel öğrenci yurdunda çıkan yangında hayatını kaybedenlere rahmet dileyerek başladı. Kaya, kadının her dönemde insanlığın ortak değeri olarak ortaya çıktığını vurgulayarak, “Kız çocuklarının eğitim süreçlerine katılımın desteklenmesi, erken evliliklerin önlenmesi, kadınlara yönelik mesleki gelişim programlarının ve kadın istihdamının teşviki hükümetimizin üzerinde titizlikle durduğu meselelerdir” dedi.
Oturumlardan önce bir konuşma yapan Emine Erdoğan, DAEŞ, Boko Haram gibi örgütlerin Müslümanların medeniyet iddialarına zarar verdiğini kaydetti. Bu örgütlerle mücadele etmek ve doğru Müslüman temsilleri ortaya koymak durumunda olduklarını ifade eden Erdoğan, “Gerek sivil toplum faaliyetleri ile gerekse siyasi alanda kadın hareketi, toplumsal dönüşümün motoru olmuştur. İslamofobiyle mücadelede Müslüman kadına önemli görevler düşmektedir” diye konuştu.
Filistin, Tunus ve Suriye’den kadın aktivistlerin de yer aldığı programda; İslam’da kadın, dünyanın Müslüman kadına bakışı, tarih ve medeniyet ekseninde Müslüman kadın, İslam coğrafyasında savaş ve kadın, İslamofobi ve medyada Müslüman kadın gibi konular ele alındı.
Yeni Dünya Vakfı adına Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Nejla Sakarya ve Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Gülsüm Sezgin’in çeşitli temaslarda bulundukları program hakkında konuşan Nejla Sakarya, Meclis-i Nisa programında önemli görüşmelerde bulunduklarını belirterek, “Dünyada Müslümanlara yönelik oluşan olumsuz algıdan en çok kadınların etkilendiğini müşahede ederken yine bu algıyı kadınların değiştirebilecek güçte olduğunun vurgulanması ve bu gücün varlığının harekete geçirilmesinin de yine kendi elinde olduğunu aktivist hanımlardan dinlemiş olmak, umudun ve cesaretin zulme karşı neler yaptırabileceğini bir kez daha göstermiş oldu” diye konuştu.
Sivil toplum kuruluşları arasındaki işbirliğinin önemine dikkat çeken Sezgin ise: “Program, ele alınan konular kadar alanda faaliyet gösteren farklı sivil toplum kuruluşlarını bir araya getirmesi ile de ayrı bir kıymet taşıyor, aynı amaca matuf çalışmalar yapan sivil oluşumların işbirliği çok değerli. Bu anlamda hem vakfımızı bu platformda tanıttığımız hem de kardeş sivil toplum kuruluşlarıyla tanıştığımız için mutluyuz” dedi.
bakan_sayin_ile1
baskan_fatma_toru_ile