Yazı & Yorum >

"Genç Dünya" İle Merhaba...

12Sevgili Gençler;
Yeni Dünya Vakfımızın 20. Yılını çeşitli etkinliklerle kutlarken ilk sayısı ile hayat bulan “Genç Dünya Dergisi”, bizleri son derece mutlu etmektedir. Yeni Dünya Vakfı’nın merkezinde gençler vardır. Gençlerimizin kişisel kabiliyet, beceri, bilgi ve birikimlerini değerlendirebileceği ve geliştirebileceği böyle bir alanı siz gençlere açmak, vakfımızın kuruluşundan bugüne temel hedefidir. Bu hedefe 20. Yılda erişmek geç de olsa bizleri son derece heyecanlandırmaktadır.
Bugün vakfımızın bu dergisinde makale, yazı, deneme, şiir, karikatür, resim, bulmaca ve diğer kültürel çalışmalarını değerlendiren arkadaşların gelecekte daha büyük ve farklı alanlarda yer alacağını bugünden görmekteyim. İşte o gün “…. ilk yazı hayatıma Yeni Dünya Vakfı’nın “Genç Dünya” dergisinde başlamıştım…” sözü bütün yorgunluklarımızın mutluluğa döndüğü an olacaktır.
YDV çalışmalarına gönül veren gençlerimiz, mutlaka “Genç Dünya” dergimizle sürekli irtibat halinde olmalıdır. Bu, ya derginin içeriğine katkı vererek ya dergiyi okuyarak ya da bu çalışmaları arkadaşlarla paylaşarak destek şeklinde olmalıdır.
“Genç Dünya”; gençliğimize yeni bir vizyon kazandırmak, onların kabiliyetlerini ortaya çıkartmak ve geleceğe daha donanımlı, sorumluluğunu bilen, idealist, vakıf değerleriyle mücehhez bir gençliğin yetişmesinde önemli bir işlevi yerine getirecektir.
Şimdi bize düşen, her sayısıyla sahip çıkacağımız bu dergiyi daha mükemmele taşıma gayretimizin yanında geniş bir gençlik kesimine ulaştırmaktır. Vakıf yöneticilerimizin tecrübe, deneyim  ve desteğiyle öğrencilik yıllarında attığınız bu adımlar aynı zamanda sizlerin tanışmasına köprü olacak, bitmeyen dostluk ve dava arkadaşlığının oluşmasına ve vakıf aidiyet duygusunun pekişmesine vesile olacaktır.
“Genç Dünya” dergimizin, vakfımıza ve gençliğimize hayırlı olmasını diler, emeği geçen tüm arkadaşları kutlar, sevgi ve saygılarımı sunarım.

Mahmut GÖKSU

Yeni Dünya Vakfı