Yeni Dünya Vakfı’ndan aldıkları burs ve destek programlarıyla eğitim hayatlarını bitiren öğrenciler için bir mezuniyet gecesi düzenlendi. Mezuniyet gecesinde konuşan fikir adamı, düşünür ve şair – yazar Hayati İnanç, sohbetiyle herkesi etkiledi.

Mezuniyet Yemeği, Ankara Altındağ ilçesinde bulunan ve geçen yıl müzeye dönüştürülen Ulucanlar Cezaevi tesislerinde verildi. Çok sayıda siyasetçinin bir araya geldiği yemeğe şu isimler katıldı:

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Halil Etyemez, Osmaniye eski Milletvekili Şükrü Ünal, Sakarya eski Milletvekili Recep Yıldırım, Erzurum eski Milletvekili Saadettin Aydın, Kayseri eski Milletvekili Niyazi Özcan, Zonguldak eski Milletvekili Fazlı Erdoğan, Çorum eski Milletvekili Mehmet Aytaç, Uşak eski Milletvekili Alim Tunç ve Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak ile Başkan Yardımcısı Ali Toköz.

Program, İmam-Hatip öğretmeni Hüseyin Kazan’ın Kur’an Tilaveti ile başladı. Sonrasında Yeni Dünya Vakfı Gençlik Konseyi Başkanı Ali Selçuk İdare gençlik konseyinin yapacağı projeler hakkında bilgiler verdi. Mezunlar adına konuşan Mustafa Başkara, vakfın kendilerine kattığı birçok değer olduğunu, gençlik konseyini 2 sene önce yapılan istişareler sonucunda büyük bir azimle kurduklarını ve vakıftan mezun olmanın vakıftan bir kopuş olmadığını vurguladı.

Değerlendirme konuşması yapan Yeni Dünya Vakfı Başkanı Mahmut Göksu, vakfın gençlere bir çok şey kazandırdığını anlattı. Gençlerin bu tür faaliyetlerle geleceklerini şekillendirdiğini anlatan Göksu, “Vakıf, merhamettir” dedi.

Programa davet edilen Şair düşünür Hayati İnanç, herkesi etkileyen bir konuşma yaptı. Fatih Sultan Mehmet, Şeyh Galip, Yozgatlı Fenni, Bağdatlı Ruhi ve Behlül-i Dana gibi önemli şahsiyetlerden menkıbeler anlatan Hayati İnanç, divanlarından beyitler okudu.

Hayati İnanç’ın konuşmasından sonra bazı katılımcı ve mezunlara hediye takdimi yapıldı. Programda, ayrıca bir ilk yaşandı. Vakıf gönüllüsü Fatih Akçay, YDV için hazırladığı ve bestelediği şarkıyı okudu.

Bir Yanıt bırak