Yeni Dünya Vakfının İftarına Önemli İsimler Katıldı
YDV Genel Merkezinin bulunduğu Cağaloğlu’ndaki tarihi Hadım Hasan Paşa Medresesi mekânında, 2. geleneksel iftarını gerçekleştirdi. İftara siyasetten bürokrasiye, ilim adamlarından, bilim adamlarına, iş adamlarından sivil toplum kuruluşlarının temsilcierine kadar Türkiye genelinde renkli isimler katıldılar.

Vakıf Genel Merkezinin çevre sokak ve caddelerinin dolup taştığı iftar programına yaklaşık 700 kişi katıldı. Maliye Bakan Yardımcı Abdullah Erdem Cantimur, İstanbul AK parti Milletvekili A. Baha Öğütken, Fatih Kaymakamı Ahmet Ümit, Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, 23. Dönem Mardin Milletvekili Cüneyt Yüksel, Esenler Belediyesi Genel Koordinatörü Mehmet Çelik, Adıyamanlılar Vakfı Genel Başkanı Ömer Özkartal, YDV Ankara Şube Başkanı Ali Toköz, YDV’nın Kurucu Üyeleri, Yönetim Kurulu Üyeleri, Komisyon Başkanları, Adıyamanlılar Vakfı Başkan Yardımcıları ve Yönetim Kurulu Üyeleri, çok sayıda siyasetçi, bürokrat, işadamı ve STK Başkanları gibi pek çok ismin katıldığı iftar, Kur’an tilâveti ile başladı.
İftar’ın ardından  vakıf gönüllülerini ve misafirlerini selâmlayan Yeni Dünya Vakfı Başkanı Mahmut Göksu; Türkiye genelinde birbirinden değerli gönül dostlarını tarihi Hadım Hasan Paşa Medresesi gibi güzide bir mekânda ağırlamaktan büyük bir mutluluk duyduğunu ifade etti.
Göksu sözlerine şöyle devam etti; “Bu mübarek ayın feyzi ve bereketi ile ülkemizin dört bir yanında güzel sofralar kuruluyor. Bu kardeşlik sofrasını hep birlikte paylaşmak bir ayrıcalıktır. Ramazan ayını fırsat bilerek kardeşliğimizi, dostluğumuzu daha da öteye götürmemiz lazım. Bizim sadece bu ülkede yaşayan vatandaşları değil; sınırın dışında olan masum ve mazlum insanları da düşünerek,onlara her fırsatta yardım elini uzatmamız gerekir. Bunu yapmak içinde vakıf gibi hayır kuruluşlarının içerisinde bizzat yer almak lazım. Vakıf diğergâmlıktır, samimiyettir ve başkalarının dertleriyle dertlenmektir. İşte bu nedenle her yıl yüzlerce üniversite öğrencimize burs vererek; insani sorumluluğumuzu yerine getirmeye çalışıyoruz. Bu sevdaya sahip çıkan bütün gönül dostlarımıza şükranlarımı arz ediyorum.”
Maliye Bakan Yardımcı Abdullah Erdem Cantimur, İstanbul AK parti Milletvekili A. Baha Öğütken, Fatih Kaymakamı Ahmet Ümit, Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, 23. Dönem Mardin Milletvekili Cüneyt Yüksel ve Adıyamanlılar Vakfı Genel Başkanı Ömer Özkartal birer selâmlama konuşması yaptı. Bu güzel mekânda değerli insanlarılabir araya gelmekten büyük bir mutluluk duyduklarını dile getirerek , iftarı düzenleyen Yeni Dünya Vakfı Başkan ve yöneticilerine teşekkür ettiler.