Etkinlikler >

Yeni Dünya Vakfından Kutlu Doğum Programı

Yeni Dünya Vakfı Ankara Şubesi, Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri çerçevesinde Ankara’da Milli Eğitim Bakanlığı Şura salonunda çok sayıda davetlinin katıldığı bir program düzenledi.

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda,  Yeni Dünya Vakfı Ankara Şube Başkanı Ali Toköz açış konuşması gerçekleştirdi.  Yeni Dünya Vakfı Genel Başkan Mahmut Göksu da yaptığı konuşmada İslam coğrafyasında kan ve göz yaşının akmaya devam ettiğini,  bunun son derece üzüntü verici bir durum olduğunu dile getirerek, Peygamber Efendimize layık bir ümmet olmanın önemine vurgu yaptı. Vakfın çalışmalarına da değinen Göksu,  1996 yılında İstanbul’da bir grup arkadaşla kurdukları vakfın,  şimdi Genel Merkez ve Ankara Şubesinin yanında 13 temsilciliğinin bulunduğunu belirtti.   Vakfın amacının ‘yarınlar için bugünden çalışmak’ olduğunu ifade eden Göksu,  gençlere çok büyük önem verdiklerini ve etkinliklerini ağırlıklı olarak gençlere dönük olarak gerçekleştirdiklerini söyledi.

GÖKSU’dan herkese davet
Yeni Dünya Vakfı Genel Başkanı Mahmut Göksu, Milli Eğitim Bakanlığı Şura Salonunda vakfın tertip ettiği Kutlu Doğum Haftası programında konuştu.
Konuşmasına şairlerin dizeleriyle başlayan Göksu, Mehmet Akif’in ‘’Dünya neye sahipse onun vergisidir hep medyun ona cemiyet medyun ona ferdi medyundur o masuma bütün bir beşeriyet Yarab bizi mahşerde bu ikrar ile haşret’’ sözleriyle başladı.
Müslümanların islam’dan, Peygamber’inden uzaklaştıkça iki yakasının bir araya gelmeyeceğine işaret ederek peygambere ve dinimize sıkı sıkıya bağlı kalmamızın önemi üzerinde duran Göksu ‘’Yolunu şaşırmış, hedefini yitirmiş, nereye gideceğini bilmeyen şaşkın bir gemi gibi sallanıp durmaktansa onun 1400 yıl önce göstermiş olduğu hedefe doğru hep beraber birlik içerisinde gitmek ancak kurtuluşumuzun reçetesi olarak görüyor ve insanlığın kurtuluşunun ancak ona tabii olmaktan geçtiğini ifade ediyoruz ve Allah’ı sevmenin yolu efendimizi sevmekten geçtiğini’’ diye konuştu.
Peygamber sevgisinin her Müslüman için vazgeçilmez bir unsur olduğuna işaret eden Göksu, ’’Müslüman, Allah, Peygamber ve imanını canından ve malından daha çok sevmedikçe gerçek mü’min olmayacağını kutsal kitabımız Kur’an-ı Kerim’de bize ifade etmektedir’’ dedi.
Göksbu, Yeni Dünya Vakfı’nın kuruluş amacının bu rehber ışığında ‘’İnsanlığa hizmet edebilmek toplumsal sorumluluğumuzu bir nebze olsun azaltmak, gençliğimize yön gösterebilmek, elinden tutmak, onları yarınlara hazırlayabilmek” olduğunu kaydetti. Göksu, ‘’Yeni Dünya vakfının kaliteli insan gücünü artırmak için kurulmuş bir vakıfız’’ dedi.
‘’Hayata anlam ve değer katmak istiyorsak vakıf hizmetlerinden daha güzel, daha kalıcı, daha mübarek ve doyurucu başka bir hizmet tanımadığını’’ belirten Göksu bütün vakıf dostlarını bu hizmetlere davet etti.
Yeni Dünya Vakfı’nın bu sene 1453 öğrenciye burs verdiğini ve bunu daha çok artırmak istediğini söyleyen Göksu Ankara Şube Başkanı Ali Toköz başta olmak üzere bütün vakıf çalışanlarına, yönetime, denetime, komisyon başkan ve üyelerine teşekkür etti.

Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim İşleri Genel Müdürü Prof. Dr. Ali Erbaş’ın da  Kutlu Doğum Haftasına yönelik bir sunum gerçekleştirdiği programda, Mürşid  Kavurmacı İlahi Grubu da okuduğu ilahiler ve gazellerle katılımcılara duygulu anlar yaşattı.
Program Bedirhan Gökçe’nin okuduğu şiirlerle son buldu.

YDV tarafından düzenlenen Kutlu Doğum Haftası etkinliğine Maliye Bakan Yardımcısı Abdullah Cantimur, Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak,  Memur-Sen Eski Genel Başkanı ve AK Parti Ankara Milletvekili Adayı Ahmet Gündoğdu ve çok sayıda davetli katıldı.