Yeni Dünya Vakfı Gümüşhane Temsilciliği 7 Kasım Cumartesi günü geniş bir katılımla açıldı. Açılışa Giresun Milletvekili ve YDV Giresun Temsil Heyet Başkanı Sabri Öztürk’de iştirak etti.
Gümüşhane Temsilciliği açılışında kısa birer selamlama konuşması yapan Temsil Heyet Başkanı Yusuf Erdem ile YDV Mütevelli Heyet Üyesi Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen vakıf hizmetlerinin önemi ve Yeni Dünya Vakfı’nın Gümüşhane’de temsilciliğinin açılacak olmasından dolayı duydukları memnuniyeti ifade ettiler.
Açılışta haziruna hitap eden Genel Başkan Mahmut Göksu şunları ifade etti: “Baki kalan bu kubbede hoş bir seda bırakmanın adıdır vakıf. Vakfet ki yaşasın, yaşat, yaşa… Osmanlı bir vakıf medeniyetidir, medeniyet vakıflarlarla ihya ve inşa edilmiş, yüzlerce yıl sonrasına, bize kalan bir hayır kurumu olarak icra edilmiştir. İnsanı yaşat ki, devlet yaşasın. Vermek bir varlık meselesi değil gönül işidir. Bizi Trabzon’a kadar karşılamaya gelen, ağırlayan ve Yeni Dünya Vakfı’nı Gümüşhane ile Gümüşhaneliler ile buluşturan vakıf insanı Ercan Çimen ve Yusuf Erdem kardeşlerimize bütün Yeni Dünya Ailesi adına şükranlarımızı sunuyoruz. Allah hizmetlerini daim ve kaim eylesin.”
Gümüşhane Valisi Yücel Yavuz ise şöyle konuştu: “Gümüşhanemize ve gençlerimize/öğrencilerimize konforlu mekânlarda okuma atölyeleri, kültür faaliyetleri, sosyal programlar ile manevî zenginleşme için imkân sunan herkese teşekkür ediyorum. Hepimize ve ülkemize hayırlı olsun…”
Gümüşhane Müftüsü Ercan Aksu yaptığı hayır duasıyla açılışın bereketli ve verimli olması temennisinde bulundu.
Ardından vakfın temel taşları ve mukaddes amacı gençler/öğrencilerle biraraya gelen Genel Başkan Mahmut Göksu ve YDV Üyeleri ilk hayırlı icraatı gerçekleştirdiler.
Yeni Dünya Vakfı Gümüşhane Temsilciliğinin açılışı için Gümüşhane’ye gelen heyet programa, dünyanın sayılı tabii güzelliklerinden olan Karaca Mağarası’nı gezerek başladı.
Şehrin “eskişehir” olarak bilinen tarihî mahallesi Süleymaniye Mahallesi’ni de gezen Heyet, 1500’lü yılların başında yapılan Süleymaniye Camii’ni ziyaret etti.
Genel Başkan Mahmut Göksu başkanlığında Giresun Milletvekili Giresun Temsil Heyet Başkanı Sabri Öztürk, Mütevelli Heyet Üyeleri,Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyeleri, Ankara Şube Başkanı Ali Toköz, Bursa Temsil Heyet BaşkanıTahsin Kara, Yönetim ve Denetleme Kurulu Başkan ve Üyeleri, Komisyonlar, Kadın Kolları ve Temsil Heyetlerinden geniş bir katılımla Gümüşhane’de bulunan heyet; Gümüşhane Temsil Heyet Başkanı Yusuf Erdem ve Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen’in ev sahipliğinde programlarını 7 Kasım Pazar günü tamamlandı.
20151107_161455 REC_2266 DSC_3197 DSC_3233 DSC_3237 DSC_3246 DSC_3249 DSC_3268 DSC_3282 DSC_3214