Yeni Dünya Vakfı (YDV) Ankara Kadın Kolları Başkanlığı’nın klasikleşen Pazar sohbetleri bu hafta yine dolu dolu geçti. Programa katılanlar Dilek Kazan’ın verdiği tefsir tersiyle Kuran-ı Kerim ziyafeti yaşandı.  Etkinlikte Anneler Günü münasebetiyle şiirler okundu, hikâyeler anlatıldı.

YDV Ankara Şubesi Kadın Kolları Başkanlığı’nın klasik hale gelen Pazar sohbetleri bu hafta Dilek Kazan hoca hanımın tefsir dersiyle başladı. Dört hafta süren tefsir derslerinin bu Pazar yapılan son dersi, Felâk Suresi ile bitti. Felâk Suresi’nin okunuşu, anlamı ve tefsirini bursiyerlerle karşılıklı işleyen Dilek Kazan, dersi; surenin özeti ve “Sığınacak tek varlık Allah’tır” mesajlarını taşıyan sözleriyle noktaladı.

Programın ikinci bölümünde yaklaşan Anneler Günü etkinliği münasebetiyle “Gurbetteki Kızlarından Annelerine” adlı şiir, ezgi, anı ve hikâyelerden oluşan bir sohbet gerçekleştirildi. Yeni Dünya Vakfı Ankara Şubesi Kadın Kolları Başkanı Birsen N. Gözlü’nün okuduğu “Annemle Hasbihal” adlı şiirinden sonra bursiyerler annelerinin unutulmaz sözleriyle  duygusal bir ortamda annelerini yad ettiler. Programdan sonra Kadın Kolları Başkan Yardımcısı Gülhanım Çimen, Kadın Kolları’nın çalışmalarından bahsederek yeni dönemde görev alacak arkadaşların şimdiden bu taleplerini bildirmelerini, vakfın gönüllüğe dayandığını ve bu nedenle her daim görev alabilecek taze kanlara ihtiyaçları olacağını bildirdi. Başkan Birsen N. Gözlü ise vakıf aracılığıyla edinilen dostlukların üzerinde durdu. “Bütün bir yıl boyunca tüm sıkıntılara rağmen pazarlarımızı dolu dolu geçirmenin haklı gururunu yaşıyoruz” diyen Birsen N. Gözlü, “Burada temelini attığımız dostlukları vakıf dışında da devam ettirmek için biz her zaman yanınızdayız” dedi.

Bu hafta yapılan programda bir ilk de yaşandı. Yeni Dünya Vakfı Kadın Kolları Başkanlığı’nı sosyal medya üzerinden takip eden üniversite öğrencileri de ilk kez programa katıldı. Programdan oldukça etkilendiklerini ifade eden öğrenciler, ilerleyen dönemlerde Yeni Dünya Vakfı çatısı altında yer almak istediklerini vakıf yetkililerine ilettiler.

Dolu dolu geçen haftasonu programı, yapılan kısa bir değerlendirme, dilek ve temenninin ardından sonra erdi.