Yeni Dünya Vakfı Online Burs Mülakatları Sona Erdi

Kategori: Haberler
Yayın Tarihi: 3 Kasım 2020

Genel Merkezin bulunduğu İstanbul ile birlikte 18 ilde şubesi bulunan Yeni Dünya Vakfı, resmi web sitesi üzerinden Ağustos ayında boyunca devam eden online burs başvuruları ardından burs almaya hak kazanan isimleri belirliyor.

2020-2021 yılı kapsamında İstanbul, Ankara, Bursa, İzmir, Adıyaman, Gölbaşı, Kâhta, Kırıkkale, Kırşehir, Giresun, Samsun, Konya, Gaziantep, Iğdır, Sakarya, Bozüyük, Gümüşhane ve Hakkâri illerinden başvurular kabul edildi. Ortaöğretim, Lise, Üniversite, Yüksek Lisans ve Doktora öğrencilerine 2020-2021 eğitim yılı boyunca burs ödemesi yapılacak.

Vakfa burs başvurusunda bulunan öğrenciler, oluşturulan mülakat heyeti tarafından online görüşmeler ile değerlendirilmeye alındı. Vakıf yönetim ve komisyon üyelerinden oluşan burs Mülakat Komisyonlarının nihai değerlendirmeleri sonucunda burs alacak isimler kararlaştırılacak.

Öğrenciler burs desteğinin yanı sıra yıl boyunca düzenlenecek etkinlik ve faaliyetlerden de yararlanma imkânı elde edecekler. Yurtiçi ve yurt dışı geziler, kamplar, konferans ve seminerler, kurslar ve atölyelerden faydalanabilecekler.

Genel Başkan Mahmut Göksu yeni eğitim öğretim dönemi için bir mesaj yayınladı. Burs hizmetlerine katkıda bulunan isimlere teşekkür eden Başkan Göksu mesajında şu ifadeleri aktardı;

“Yeni eğitim ve öğretim yılında çok sayıda öğrencinin vakfımıza burs başvurusunda bulunmuş olması sorumluluklarımızı daha da arttırmıştır. Başvuru gerçekleştirmiş tüm öğrencilerimize teşekkür ediyor Pandemi sürecini atlattıktan sonra daha da hızlanacak vakıf faaliyetlerinde aramızda görmek istiyoruz. Yapacağımız çok iş var, sorumluluklarımız oldukça fazla. Allah hepimize hayırlı işlerde bulunmayı ve faydalı olmayı nasip etsin.” dedi.