Yeni Dünya Vakfı İstişare ve Değerlendirme Toplantısı Gerçekleşti

Kategori: Haberler
Yayın Tarihi: 12 Eylül 2020

Yeni Dünya Vakfı 9 Eylül Çarşamba günü Silivri Ebuzade Restoranda gerçekleştirilen istişare toplantısıyla bir araya geldi.

Açılış Mısır Kahire’den dünya birincisi Hüseyin Türkan’ın Kur’an tilaveti ile başladı. Ardından Genel Başkan Mahmut Göksu’nun açılış konuşması ile devam etti. Genel Başkanın konuşmasında  “Çeyrek asra varan kuruluş serüvenimizde çok önemli hizmetleri gerçekleştiren Yeni Dünya Vakfı yeni Yönetim Kurulu Üyelerimizin çalışmalarıyla inşallah çok daha önemli hizmetlere hep birlikte imza atacaktır. Bugüne kadar görev yapan yönetim kurulu arkadaşlarımıza teşekkür ediyor, göreve başlayan yeni üyelerimize başarılar diliyorum.”

Mütevelli heyet yeleri, yönetim kurulu üyeleri, komisyon başkanlarının katılımıyla gerçekleşen toplantı, yeni yönetim kurulu üyelerinin tanıtımından sonra katılımcıların vakıf çalışmaları hakkında görüş ve düşüncelerini ifade etmesiyle devam etti.

Mütevelli heyet üyelerimizden Prof. Dr. Ayşen Gürcan “Yeni Dünya Vakfı benim ilk göz ağrımdır. Yakinen takip ediyorum. Bu güzel çalışmalara emek veren herkesi kutluyorum” dedi.

Recep Yıldırım, “Yeni Dünya Vakfı’nın değişik noktalarında görevler yaptım. Şimdi de mütevelli heyet üyesi olarak görevime devam edeceğim inşallah hayırlı hizmetleri hep beraber hayata geçireceğiz.”

Yeni yönetim kurulu üyelerinden Fahrettin Özdemirci, “Vakıf çalışmaları gayret ister, özveri ister. Bizi bu görevlere layık görenlere karşı inşallah mahcup olmayacağız.”.

Bilal Sağır, “Biz vakıf terbiyesiyle büyüdük, vakıf hizmetlerinde bulunduk. Şimdi de Yeni Dünya Vakfı’nın hizmetine başkanımız Mahmut Göksu’nun daveti üzerine geldik. Allah yar ve yardımcımız olsun. Yeni Dünya Vakfı’nın güzelliklerine güzellik katarsak kendimizi mutlu hissedeceğiz.”

Erder Sarı, “Mahmut Abi davet etti geldik. Bu davet millet ve ümmet adına idi. Hayır deme şansımız yoktu. Genç yaşta beni böyle bir hizmetle tanıştıran, buluşturan Yeni Dünya Vakfı’na teşekkür ediyorum.”

Dr. Figen Üzer, “Vakfın değişik faaliyetlerinde zaman zaman bulundum. Şimdi yönetim kurulu üyesi olarak sorumluluklarımız arttı, inşallah iyi şeyler yapacağız.”

Zeki Çukur, “Vakıf hizmetlerinin bereketini yaşayarak gördüm, denetim kurulu üyesi olarak yürüttüğüm görevi şimdide yönetim kurulu üyesi olarak farklı bir kulvarda yürüteceğim. Sorumluluklarımız büyük, çok çalışmalıyız.”

Genel Merkez İstişare Kurulu Başkanı Prof. Dr. Cüneyt Yüksel konuşmasında “Vakfımızın yılda üç dört defa yaptığı değerlendirme ve istişare toplantılarının birini daha gerçekleştiriyoruz. Salgının yoğun yaşandığı bir dönemde bile katılım gayet güzel olmuştur. Yeni Dünya Vakfı bizlerin ilgi, desteği ve gayreti ile çok daha güzel işler yapacaktır. Bu bir fedakârlıktır, bunu hepimiz yapmak zorundayız. Mazeretler hayatın gerçeğidir. Ama hiçbir mazerette başarının yerini tutmamaktadır. Yeni Dünya Vakfı bir başarı öyküsüdür. Siz vakıf dostlarına yürekten teşekkür ediyorum.”

Ankara Şube İstişare Kurulu Başkanı Mustafa Ak “Yeni Dünya Vakfı yurt faaliyetlerine ilk Keçiören de başladı. Şimdi görüyorum ki yurtlarımız arttı. Bir insana el uzatmanın ona rehberlik etmenin ne kadar önemli olduğunu hepiniz takdir edersiniz. Çok önemli görevlerde bulunduk ama hiçbir görev insan yetiştirmek kadar ulvi değildir. İşte Yeni Dünya Vakfı da tam da bu işi yapıyor. Ne mutlu bu çabaya alın teri ve yürek sevgisi katanlara.”

İş adamı Cemal Akmercan da konuşmasında “Eğitim her işin başı. Ancak eğitim tek başına okulda olmuyor. Kişinin kişiliğinin oluşmasında çevre önemli bir faktördür. İşte Yeni Dünya Vakfı bu güzel çevrenin adıdır. Bu çevreyi kalıcı ve daha geniş yapabilmek için çalışmak lazım, destek olmak lazım. İşte biz de destek olduğumuzu söylemek için geldik. Vakıfta görev alan arkadaşlarımıza başarılar dilerken her türlü çalışmalarında yanlarında olacağımızı ifade etmek isteriz. Bu çabayı ortaya koyacak yeni yönetim kurulu üyelerimizi tebrik ediyoruz.”

Toplantı önceki dönem görev yapan mütevelli ve yönetim kurulu üyelerine teşekkür belgeleri takdim edilmesiyle sona erdi.