Yeni Dünya Vakfı İşadamları Konseyi 6. Toplantısını 20 Şubat Cumartesi günü Dünya Ticaret Merkezinde bulunan Cıwıklı Restaurant‘ta gerçekleştirdi.
Buluşmanın ev sahipliğini konsey üyesi işadamlarından Estanbul Yapı Denetim ile Berilefe Yapı İnşaat sahibi ve İstanbul Kayserililer Dernek Başkanı Fikret Şahin üstlendi.
Ak Parti İstanbul Milletvekili Abdullah Başçı, İŞKUR İstanbul İl Müdürü Muammer Coşkun ve İstanbul Müftülüğü Eski Baş Vaizi Mustafa Akgül toplantının özel konuğu olarak katılımcılara hitap ettiler.

Açılış ve hoşgeldiniz konuşmasını yapan Genel Başkan Mahmut Göksu, İŞAK’ın gördüğü teveccühten duyduğu memnuniyeti dile getirerek oluşumun daha kurumsal bir yapıya kavuşturulması için üye işadamlarının her türlü görüş ve önerilerini önemsediklerini anlattı.
Tüm katılımcı ve özel konukların yanı sıra Ankara Şubeden toplantı için gelen Mütevelli Heyet Üyesi ve Ankara Şube Başkanı Ali Toköz ile Ankara Şube Denetim Kurulu Başkanı Recep Yıldırım ‘a hususi olarak teşekkür eden Genel Başkan, 20.yılını kutlayan Yeni Dünya Vakfı ailesinin arasında ki birlik ve muhabbet mefkuresinin artarak güçlenmesi ve daim olması temennisiyle sözlerini noktaladı.
Daha sonra söz alan Ak Parti İstanbul Milletvekili Abdullah Başçı, Yeni Dünya Vakfı İştişare Kurulu Üyesi olarak vakfa arzu ettiği zamanı ayıramasa da vakfı yakından takip ederek ilgilendiğini ve yapılan işleri çok beğendiğini ifade etti. Meclis çalışmaları hakkında bilgi veren Başçı, yeni Anayasanın elzem olduğunu ve önemli bir STK olan Yeni Dünya Vakfı’nın da destek ve gayretlerini beklediklerini, bunun için kendisininde her zaman göreve hazır olduğunu belirtti.
Akabinde Mustafa Akgül Hoca nüktedan ve latif üslubu ile sohbet ederek iman, islam ve ihsan konularını işledi.
İŞKUR il Müdürü Muammer Coşkun ise revize edilerek dahada iyileştirilen İşbaşı Eğitim Programı imkan ve fırsatları hakkında sunum yaptı. Coşkun, program kapsamında istihdam süresinin 1 yıla kadar, günlük ücretin ise 50 TL’ye kadar çıkarıldığı müjdesini vererek az bilinen bu imkanlardan tüm işadamlarını yararlanmaya davet etti.
Son olarak Ankara Şube Başkanı Ali Toköz ve Sakarya E. Milletvekili Recep Yıldırım böyle nezih ve güzide bir grupla bir araya gelmenin mutluluğunu yaşadıklarını ve en kısa zamanda Ankara Şube İŞAK’ında hayata geçirileceğini söyleyerek, Genel Merkez İŞAK’ı, Ankara Şubeye çağırdılar.
Gece ikili görüşmeler, vedalaşma ve aile fotoğraf çekimi ile son buldu.