YDV Genel Başkanı Mahmut Göksu, Ankara Şube Başkanı Ali Toköz,  Ankara Şube Denetim Kurulu Başkanı Recep Yıldırım, Ankara Şube Yönetim Kurulu Üyeleri İsmail Akgün ve Hacı Çağatay,  Ankara Şube Eğitim-Kültür Komisyon Başkanı Dr. Saadettin Aydın,  Ankara Şube Eğitim-Kültür Komisyon Başkan Yardımcısı Dr. Alim Tunç, Ankara Şube Medya ve Tanıtım Komisyon Üyesi Bilal Tekcan ve Genel Merkez Koordinatörü Yunus Bostancı Yeni Dünya Vakfını Temsilen Konya’ya gitti.
Yeni Dünya Vakfı – Konya İl Temsilcisi Prof. Dr. Adem Şahin’nin daveti üzerine 10 Mart günü, günübirlik Konya’ya giden vakıf yöneticilerimiz yoğun bir görüşme trafiği sonucunda çok sayıda önemli isimle bir araya geldi. Sırasıyla;  Meram Belediye Başkanı Sn. Fatma Toru,  Karatay Belediye Başkanı Sn. Mehmet Hançerli, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Sn. Tahir Akyürek,  Selçuk Belediye Başkanı Sn. Uğur İbrahim Altay,  Ak Parti İl Başkanı Sn. Musa Arat makamlarında ziyaret edildi.

51

Konya Büyükşehir Belediyesi ziyaretinde Sn. Akyürek “Vakıf hizmetlerinde Konya’mız her zaman önde olan bir ilimizdir. Konya’da insanlığa hizmet eden vakıfların yanında ayrıca markalaşmış vakıf insanlarımız da vardır. İnşallah Yeni Dünya Vakfı Konya’nın bu zenginliğini daha da renklendirecektir.” dedi. Göksu’da Akyürek’e Yeni Dünya Vakfı’nın temel amacının ‘vakıf insanı’ yetiştirmek olduğunu ifade ederek vakfın Konya’da teşkilatlanmasında verdiği desteklerden dolayı teşekkürlerini iletti.

52

Yeni Dünya Vakfı Genel Başkanı Sn. Mahmut Göksu önderliğinde vakıf yönetimince gerçekleştirilen ziyaretler, samimi bir ortamda gerçekleştirildi. İstişareler ve değerlendirmelerin yapıldığı ziyaretler taraflar adına oldukça faydalı geçti. Heyet, ziyaretlerin koordinasyonu ve gerçekleşmesinde önemli görev ifa eden il temsilcimiz Prof. Dr. Adem Şahin ve Yardımcısı Necmettin Erbakan Üniversitesi Fen Fakültesi Araştırma Görevlisi Dr. Ümit Karabıyık’a teşekkürlerini ilettiler.

Bu ziyaretler sonucunda ortaya çıkan ortak kanaat ise;  Yeni Dünya Vakfı’nın Konya halkına oldukça faydalı olacağı ve vakfın Konya’da başarılı çalışmalar yapacağıydı.
Vakıf yöneticilerimiz, yaptıkları görüşmelerin ardından Mevlana türbesini ziyaret etti. Türbe ziyaretinin hemen ardından Konya’da ki bursiyer öğrencilerinde katıldığı Akyokuş’ta ki yemekle bir araya geldi. Ayrıca YDV Genel Başkanı Mahmut Göksu, vakfın Konya temsil heyetiyle bir toplantı yaparak ildeki çalışmaların hızlandırılması ve kapsamlı hale getirilmesi isteğini iletti.