1996 yılında kurulan Vakfımız 19 yıldan beri değişik zaman dilimlerinde Genel Merkez çalışmalarını farklı arkadaşlarla yürüttü.
Son 8 yıldan beri de Vakıf Genel Merkez çalışmalarını büyük bir özveriyle götüren Zafer Karlı vakıf ailesinin önemli bir şahsiyeti oldu. Vakıf Yöneticilerimiz ve bursiyerlerimiz başta olmak üzere herkesin yakinen tanıdığı, vakıfla alakalı hemen her konuda işleri yürütmek ve sorunları çözmek için çaba sarf eden Karlı adeta vakıfla bütünleşti. Vakıfla alakalı soru sormak isteyenin ilk aklına gelen Zafer Karlıydı.

Son dönemde büyük gelişme sağlayan vakfımız yeni personelle takviye edilirken birtakım değişiklikleri de beraberinde getirdi. Bu değişikliklerden biri de Zafer Karlı oldu. Görevini yeni atanan Tuncer Yıldız’a devrederken “Vakıf benim artık çocuğum gibi. Buradan fiziken ayrılsam da, ruhen burada olacağım. Yeni Dünya Vakfından kopmam mümkün değil. Bundan böyle de gönüllü bir vakıf insanı olarak vakfın çalışmalarına katkı vereceğim. Yeni görevi alan arkadaşıma üstün başarılar dilerim. Tüm vakıf yönetici ve bursiyer arkadaşlara saygı ve selamlarımı sunarken herkesin hakkını helal etmesini dilerim.” diyerek sözlerini bitirdi.

Yeni görev alan Yıldız da:

“Vakıfta göreve başlarken bayrağı devreden Zafer Karlı kardeşinin bıraktığı yerden bayrağı daha ileri taşıyacağım hususunda hiç kimsenin endişesi olmasın. İnşaallah vakfın çalışmalarına en iyi şekilde katkı vereceğimi ümit ediyorum. Bana güvenen vakıf yöneticisi ve dostlarımı mahcup etmeyeceğim. Zafer Karlı kardeşime de yaptığı hizmetlerden teşekkür ediyor, bundan sonraki iş hayatında başarılar diliyorum.” dedi.