'YENİ DÜNYA' UGANDA'YA KUCAK AÇMAYA DEVAM EDİYOR

Uganda’nın Kampala kentinde bulunan ve toplam 450 çocuğun kaldığı yetimhanenin ihtiyaçlarını her ay karşılayan Yeni Dünya Vakfı, şimdi ise Uganda’da çok sayıda köye yüzlerce koli erzak ile onlarca büyük ve küçükbaş hayvan yardımında bulundu.
Yeni Dünya Vakfı Sakarya Temsil Heyeti Başkanı Osman Aydın’ın girişimleri ile Uganda’ya yardım amaçlı hazırlanan erzak kolileri ve toplanan nafile kurban bağışları, 2-7 Mayıs tarihleri arasında 5 günlük ziyaret ile ihtiyaç sahibi Ugandalılar’a ulaştırıldı.
Aydın’ın bizzat giderek, Uganda’daki Türk işadamları Ayhan Kocacık ve Mehmet Polater’in de destek ve katkıları ile organize edilen yardım faaliyetinde; çok sayıda köyün yanı sıra okula da yardımda bulunulurken, 55 çocuk da sünnet ettirildi.
687 adet erzak kolisi dağıttıklarını ifade eden Yeni Dünya Vakfı Sakarya Temsil Heyeti Başkanı Osman Aydın, “Ayrıca; 42 baş büyük ve küçükbaş nafile ve adak kurbanı kestirerek ihtiyaç sahibi insanlara dağıttık. Ziyaretimizde 55 çocuğu sünnet ettirip, Opira Medresesinde eğitim gören 4-12 yaş arası 150 civarında öğrenci ile bir araya gelerek onlara da hem moral verdik hem destek olduk. Ayrıca okula bir de karatahta yardımında bulunduk.
Bu yardım faaliyetlerinin gerçekleşmesinde, Yeni Dünya Vakfı Sakarya Yönetim Kurulu üyelerimizin, Serdivan Yardımlaşma Derneği Başkanı Murat Akyüz’ün, dostlarımızın, Sakaryalı hemşerilerimizin yönlendirmeleri ve destekleri oldu. Allah onlardan da yardımlarını esirgemeyen herkesten de razı olsun. Çok fazla köy dolaştık ve gördük ki; Burada insanlar bir parça ekmeğe, bir avuç suya bile ihtiyaç duyuyorlar. Sırf Bukava köyünde 195 koli dağıtmak durumunda kaldık. Bunun gibi birçok köyü daha ziyaret edip erzak dağıttık ve buradan temin ettiğimiz büyük ve küçükbaş hayvanları kestirip etlerini dağıttık. Meydanda bir caminin etrafındabir miktar erzak,kurban eti,bir şeker vb.alabilmek için güneşin altında saatlerce bekleyen halkı görünce kendimi çok garip hissetim. Vakfımız halen Uganda’da bir yetimhanenin aylık tüm ihtiyaçlarını karşılayacak miktarda her ay para yardımında bulunuyor. Biz de yüzlerce koli erzak dağıttık, onlarca kurban kesip etleri ulaştırdık. İnanın bunun bin misli daha yardım edilse yetmeyecek. Oysa,Müslümanları kandırmak için misyonerlerin buralarda ciddi faaliyetler yaptıklarına şahit olduk. Havuzu, oyun alanları ve daha nice imkanları bulunan kamplar kurmuşlar. Adeta “Gel Müslüman gel!”diyorlar. Müslüman nereye kadar dayanacak ben de merak ediyorum… Allah yardımcıları olsun.
Öte yandan bakıyorum su yok! Hayırsever insanlar ve Türkiye Cumhuriyeti buralarda su kuyuları açtırmış. Su hayattır…Buradakiler bunun daha çok farkındalar…Bu kuyuların açılmasına vesile olan kardeşlerimizden de Allah razı olsun.
Gözleri her zaman yollarda. Birçoğu, sığınacakları bir ağaç altı olmadığı için gelecek yardımları güneşte beklemek zorundalar…63 yıllık ömrümün en duygu yüklü günlerini bana yaşatan Allah’ıma, ne kadar şükretsem azdır. Bu masum, mahçup ve mazlumların duası sizlere sevgili kardeşlerim” diye konuştu.
o
f