Yeni Dünya Vakfı Ankara Şubesi Hanımlar Komisyonu, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle bu haftaki buluşmasını İslam’da kadının yerine ayırdı. Buluşmada ayrıca dünyaca ünlü bazı kadınların yaşamlarına yer verildi. Pazar buluşmasında konuşan Ankara Şube Başkanı Ali Toköz, “Vakfımızın temel amacı devlete, millete ve inancına bağlı bireyler yetiştirmektir” dedi.

Yeni Dünya Vakfı Ankara Şubesi Hanımlar Komisyonu’nun geleneksel hale getirdiği pazar buluşmalarının bu haftaki merkez noktası 8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle kadının İslam’daki yeri oldu. Vakfın Hamamönü’ndeki merkezinde gerçekleşen buluşmaya Ankara Şube Başkanı Ali Toköz ve Hanımlar Komisyonu Başkanı Birsen Gözlü ev sahipliği yaptı. Dolu dolu geçen toplantının açılışında konuşan Ali Toköz, katılımcılarla tecrübelerini paylaşarak vakfın misyonunu anlattı. En önemli hizmetin insan yetiştirmek olduğunun altını çizen Ali Toköz, devlete, millete ve inancına bağlı bireyler yetiştirmenin vakfımızın ve kendisinin düsturu olduğunu belirtti.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında vakfın bursiyerleri ve üyeleri kendi alanında ün yapmış dünyaca ünlü kadınların yaşamlarını konuşup tartıştı. Din alanında, Ayşe Göksu Şahin, “İslam’da Kadının Yeri: Kur’an ve Sünnette Kadın” adlı bir sunum gerçekleştirdi. Sunumun ardından vakıf bursiyeri Cennet Çalışkan, Peygamber Efendimizin hadisleri aracılığıyla İslam’ın kadına verdiği önemi anlattı. Yine din alanında Ankara Gençlik Konseyi Başkan Yardımcısı Meltem Çatkın, bir muhaddis olarak Hz. Aişe’nin hadis ilmindeki başarısından örnekler verdi.

Hanımlar Komisyonu Başkanı Birsen Gözlü ise, “Edebiyat ve Kadın” konu başlığı altında 20. yüzyılın en önemli yazarlarından, Feminizm akımının kurucusu Virginia Woolf’un hayatından kesintiler sundu. Siyaset alanında bursiyer Merve Erkan, dünyanın ilk Müslüman kadın başbakanı Benazir Butto’nun muhteşem siyasi kariyerini dinleyicilerle paylaştı. “Türkiye’de Kadın” başlığı altında Hanımlar Komisyonu Başkan Yardımcısı Gülhanım Çimen, Türk sinemasının ‘Sultan’ lakaplı unutulmaz oyuncusu Türkan Şoray’ın hayatı, kariyeri ve başarı dolu kimliğine dair notlar paylaştı. Pazar buluşmasının son kısmında, bilim alanında Nobel ödülü alan, radyum biliminin kurucusu Marie Cure’nin zorluklarla dolu hayatından başarıya giden yoluna Hicret Ertekin sesiyle hayat verdi. Ertekin’in sunumu büyük alkış aldı.

Kültürel etkinliklerin paylaşıldığı programın ardından Tefsir dersine geçildi. Üyeler, Aile İrşad Rehberlik ve Dini Danışman Dilek Kazan hocanın, Fatiha suresinin mealini ve tefsirine karşılıklı soru ve cevaplarla yoğun bir katılımda bulundu. Büyük bir zevkle dinlenen tefsirin ardından program sona erdi.