Yeni Dünya Konya Temsilciliği tarafından 25 Mart Cuma günü İl Halk Kütüphanesi Konferans salonunda düzenlenen konferans ile Başkanlık Sistemi Üniversite öğrencilerine anlatıldı. Konuşmacı olarak katılan Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Gülay Samancı mevcut parlamenter sistem ile Başkanlık sistemi arasındaki farkı anlattı.
Yoğun bir katılımın olduğu konferansta, Sayın Samancı yeni anayasanın ve yeni anayasa ile birlikte Başkanlık sisteminin yeni Türkiye nin temel taşı olduğundan bahsetti. Yeni Türkiye nin ayaklarındaki prangaların kırılabilmesi için Başkanlık sisteminin şart olduğuna değindi. Geçen dönem kendisininde Milletvekili olduğunda tecrübe ettiği üzere mevcut sistem ile halka en küçük bir hizmeti bile götürmenin zorluklarından bahsetti. Konuşmacının en önemli tespitlerinden bir tanesi de ‘’ Başkanlık Sistemi Tayyip Erdoğan’a özel bir sistem gibi anlatılıyor. Başkanlık sistemi 14 yıllık Ak Parti İktidarı döneminde elde edilen kazanımları Anayasal güvenceye almak için şart ,  Recep Tayyip Erdoğan sonrası için İstikrar için şart ‘’ dedi. Yeni Anayasa ve Başkanlık sisteminin enine boyuna tartışıldığı konferans soru cevap kısmı ile son buldu. Öğrenciler konferansın çok verimli olduğunu ve kamuoyunda oluşturulmak  istenen algı  ile gerçeğin büyük farklılığını gördüklerini anlattılar.
Konferans sonrası Yedi Dünya Vakfı Konya Temsil Heyet Başkanı Prof. Dr. Adem Şahin Beyin Konuşmacıya günün anısına hediye takdimi ile son buldu.
IMG-20160328-WA0005 IMG-20160328-WA0007 IMG-20160328-WA0006