YDV Gaziantep Temsilciliği'nde Prof. Dr. İhsan Süreyya Sırma İle Açılış Programı

Yeni Dünya Vakfı Gaziantep Temsilciliği Açılış Programı, Prof. Dr. İhsan Süreyya Sırma’nın da katılımıyla, 8 Nisan Cuma Akşamı Şahinbey Belediyesi Kültür Merkezinde gerçekleşti. Programa Yeni Dünya Vakfı’nın Genel Merkez, Şube ve Temsilciliklerinden yoğun bir katılım sağlandı.
Kur`ân tilaveti ile başlayan açılış programı, Gaziantep Temsilcisi Ahmet Çelik’in selamlama konuşmasıyla devam etti. Ardından kürsüye gelen Genel Başkan Mahmut Göksu, vakıf medeniyetimizde yer alan ilginç vakıflar ve bunların çalışmaları hakkında bilgi vererek konuşmasına başladı. Genel Başkan Göksu sözlerini şöyle sürdürdü : “Vakıf Kültürü manevî bir iklimdir. İnsan verdikçe ve paylaştıkça mutlu olur. Böyle bir vakıf medeniyetinin evlatları olarak bizler de bu medeniyeti ayakta tutmak ve yaşatmak için azamî gayret göstermeliyiz. İbn-i Batuta’nın da ifade ettiği gibi “Derdi olanın, vakti olmaz” düsturuyla dertlenmeliyiz. Tarihini bilmeyen, geleceğini inşa edemez. Osmanlı’da vakıf hizmetleri hayatı tümüyle kuşatmıştır. Bugün burada vakfımızın bir temsilciliğinin daha açılışını yaparak hizmet alanımızı genişletmiş bulunuyoruz. Sorumluluğumuzun bilincindeyiz.”
Mahmut Göksu’nun sözlerini tamamlamasının ardından kürsüye gelen Prof. Dr. İhsan Süreyya Sırma, vahyin inşa ettiği nebi modeli olarak Rasulullah’ın ahlak ve sünnetinden bahsetti. Vahiyden kopuk rivayet kültürünün aşılması gerektiğine dikkat çeken Prof. Dr. Sırma, Müslümanların dirilişinin tekrar vahiyden beslenerek olacağının altını çizdi.
Yeni Sünya Vakfı Gaziantep Temsilciliği Üyelerinin tanıtıldığı program ayrıca kız öğrencilerin seslendirdiği şiirler ve tasavvuf musikisi konseri ile tamamlandı. Programın sunuculuğunu Ankara Şube Yönetim Kurulu Üyesi Bilal Tekcan üstlendi.
Açılış programına Giresun Milletvekili ve YDV Giresun Temsilcisi Sabri Öztürk, Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Gaziantep İl Müftüsü Ahmet Çelik, YDV Onursal Başkanı Halil İbrahim Demir, Mütevelli Heyet Üyesi Mehmet Çelik, Yönetim Kurulu Üyeleri Şenel Kızılca, Fatih Çetin, Denetim Kurulu Üyesi Muhammet Sadi Öksüz,  22. Dönem Sakarya Milletvekili ve YDV Ankara Şube Denetim Kurulu Başkanı Recep Yıldırım, 22. Dönem Tokat Milletvekili ve YDV Ankara Şube Komisyon Başkanı Ergün Dağcıoğlu, Yeni Dünya Vakfı Ankara Şube Başkanı Ali Toköz, Bursa Temsilcisi Tahsin Kara, Gölbaşı Temsilcisi Ahmet Tepe, Gümüşhane Temsilcisi Yusuf Erdem, Iğdır Temsilcisi Abdülcebbar Baştemur, Kırıkkale Temsilcisi Satılmış Aksun, Konya Temsilcisi Prof. Dr. Adem Şahin, Genel Merkez Komisyon Başkanı Basri Özbay ve Komisyon Üyeleri, İŞAK Başkanı Ahmet Kızılöz ve İŞAK Üyeleri, Genel Merkez Kadın Kolları Başkan Yardımcısı Nurdan Odabaşıoğlu ve Kadın Kolları Yönetimi, Ankara Şube Yönetim Kurulu Üyesi Bilal Tekcan ve Komisyon Üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı.
Sıdıka Nur Görgülü