X
Ör: Şube, Yurt veya İçerik adı ile yada anahtar kelime ile arama yapabilirsiniz.
Konferanslar >

YDV de İyilik ve Sağlık konferansı

ANKARA – Yeryüzü Doktorları Yönetim Kurulu Üyesi ve Başkan Yardımcısı Havva Sula, “Biz dünyaya iki şey için geldik: Biri Allah’a kulluk etmek, diğeri insanlara iyilik etmektir. İyilik yapılacak olayı fark etmeli, kendi derdimiz gibi dertlenmeliyiz” dedi.
Yeni Dünya Vakfı (YDV) Ankara Şubesi Kadın Kolları Başkanlığı, “İyilik ve Sağlık” temalı bir konferans düzenledi. Hacı Bayram-ı Veli Konferans Salonunda yapılan konferansa, YDV Ankara Şube Başkanı Ali Tokuz, Başkan Yardımcısı Abdullah Güven, Yönetim Kurulu Üyeleri Nevzat Demirkol, İsmail Akgün, Hüseyin Kazan katıldı.
Bursiyer ve vakıf gönüllülerinin yoğun katılımıyla gerçekleşen konferans, YDV Ankara Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Kazan hocanın muhteşem kuran tilavetiyle başladı. Açılış konuşması yapan  Ankara Şubesi Kadın Kolları Başkanı Birsen Gözlü, İslamiyette kadının toplumsal hayatta çok büyük önemi olduğuna işaret ederek, “İslam’da kadın hiçbir zaman eksik bir varlık olarak görülmedi” dedi.
İslam’da kadının hiçbir zaman eksik bir varlık olarak görülmediğinin altını çizen Gözlü, “Hatta nönem vermesinden dolayı Kur’an’da, “Nisa” (Kadınlar) adı ile özel bir süre vardır. Örnek vermek gerekirse İslâm’da ilk inanan Hz. Hatice’dir. İslâmın ilk şehidi de kadındır. Kadın sahabeler savaşlarda bile Allah Rasulü’nün etrafında kılıç sallamış, yaralıları tedavi etmiş ve su dağıtmıştır. İslâm Peygamberi, “İlim öğrenmek kadına da erkeğe de farzdır.” buyurmuştur. Cihad, tebliğ ve iyiliği emretmek, kötülükten sakındırmak gibi sosyal faaliyetlerden kadın da sorumludur. Ayrıca İslam hukuku açısından da gerekli fıtrî donanıma ve liyakata sahip kadınların devlet başkanlığı da dahil, her türlü yönetimde görev almasında dinî açıdan bir sakınca yoktur. Bilmeliyiz ki bazı insanlar doğar, büyür fakat ölmezler. Eserleriyle, hizmetleriyle gönüllerde yaşar. İşte öldüğü halde ölmeyen insanların başında bu vakıf eserlerini bizlere bırakanlar gelmektedir.
“Gönüllük sevaptır”
Sunumuna ‘İyilik nedir?’ sorusuyla başlayan Yeryüzü Doktorlarının Uzman Doktoru Havva Sula, “Biz dünyaya iki şey için geldik: Biri Allah’a kulluk etmek, diğeri insanlara iyilik etmektir.” dedi. Daha sonra gönüllük kavramını çeşitli fotoğraflarla izleyicilerle paylaşan Sula, “Gönüllülük; sevaptır, önem vermektir, şefkattir, sorumluluktur, bazen paylaşmaktır, hakkını savunamayanın hakkını savunmaktır, uzayıp gitmektedir” dedi.
“İyilik yapmak için insan olmak yeterli”
Hareketli bir yapıya sahip olduğunu kaydeden Havva Sula, yaptığı işten büyük mutluluk duyduğunu, yorulmaktan ziyade zevk aldığını ve yardım ettiği insanların gözündeki sevinci görünce huzur bulduğunu anlattı. Lübnan’da karşılaştığı bir dedenin “Nerdesiniz?” sorusunun kendisini derinden etkilediğini dile getiren Havva Sula, şunları söyledi:
“İyilik yapmak için kadın veya erkek olmak önemsiz, insan olmak yeterli. İyilik; fark etmek, dertlenmek, harekete geçmek ve harekete geçirmektir. Yani iyilik yapılacak olayı fark etmeli, kendi derdimiz gibi dertlenmeli, çözüm için düşünüp harekete geçmeli ve son olarak çözümü somutlaştırılmalıdır.”
Yeryüzü Doktorları çatısı altındaki çalışmalara da değinen Havva Sula, Afrika’nın diğer birçok ülkelere nazaran tezatlıklarının olduğunu söyledi. Sula, “Afrika’nın diğer ülkeler için nüfus gitgide arttığından dolayı dert, aynı zamanda kıtanın sahip olduğu yeraltı kaynakları nedeniyle de fırsattır.” diye konuştu. Vakfın ilgisinden ve ağırlanmasından hoşnut olduğunu dile getiren Havva Sula, hediye takdimlerinin ardından özel olarak sorulan soruları da yanıtladı.

Kabul Et
Kapat