X
Ör: Şube, Yurt veya İçerik adı ile yada anahtar kelime ile arama yapabilirsiniz.
Kurumsal >

YDV Ankara Şubesi Mısır özelinde Ortadoğuyu konuştu

Yeni Dünya Vakfı Ankara Şubesi gerçekleştirdiği konferanslar dizisine “Mısır Özelinde Ortadoğu” başlığını da ekledi.

Hacı Bayram-ı Veli Camii Konferans Salonu’nda gerçekleşen ve TRT Kahire Temsilcisi Mehmet Akif Ersoy’un konuşmacı olarak katıldığı program Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Mısır’la ilgili görsel bir sunumun ardından YDV Ankara Şube Başkan Yardımcısı Abdullah Güven vakıf çalışmaları hakkında katılımcılara bilgi sundu.

Yeni Dünya Vakfı Genel Başkanı Mahmut Göksu’nun başka bir programı nedeniyle katılamadığı programa; YDV Yönetim Kurulu Üyesi İsmail Akgün, YDV Ankara Gençlik Kolları Başkanı Ali Selçuk İdare ve YDV Medya Komisyonu Üyesi Sultan Güner de katıldı. Konferansta konuşan Gazeteci Mehmet Akif Ersoy,  haberciliği döneminde birçok acıya şahit olduğunu,  Mısır’da yaşanan gelişmelerin ise kendisinde ayrı bir yara ve üzüntü kaynağı olduğunu dile getirdi.

Ortadoğu’da Arap Baharı olarak adlandırılan süreci de etraflıca değerlendiren Ersoy,  Libya eski lideri Muammer Kaddafi ile yaptığı son röportajını da katılımcılarla paylaştı. Suriye’deki iç savaşa da değinen Ersoy,  uluslararası siyasetin Suriye’ye yönelik yaklaşımları konusunda da değerlendirmelerde bulundu.

Kabul Et
Kapat