Yeni Dünya Vakfı >

YDV AİLESİ ANKARA İFTARINDA BULUŞTU

4Vakfımızın Ankara Şubesi tarafından organize edilen iftar programı yönetim kadrosu ile komisyon, başkan ve üyelerinin yanısıra birçok vakıf gönüllüsünü bir araya getirdi. Genel Başkanımız Mahmut Göksu yaptığı konuşmada, bir ülkenin kalkınmasında yetişmiş insan gücünün önemine işaret ederek, “Hâkim devletlerle âkim devletler arasındaki fark bir avuç yetişmiş insan gücüdür. Biz de insan yetiştiriyoruz.” dedi. Göksu, herkesi vakıf hizmetlerinde bulunmaya davet etti.

Türk ve İslâm Âlemi’nin zor bir dönemden geçtiğine işaret eden Göksu, Ramazan Bayramının bütün İslâm Dünyası için gerçek bir bayram olması temennisinde bulundu. Göksu, şunları söyledi:

“Bu sıkıntılı dönemi geride bırakmanın yolu insandan geçiyor. Hazreti Peygamber Aleyhisselâm’ın kendisine risalet görevi geldiğinde devlet gücü, uçağı, askeri yoktu. Sadece bir şeyi vardı, o da gönül gücüydü. Peygamber efendimiz bugünkü anlamıyla bir STK gibi çalışıp insanların gönüllerine girerek, onlara devayı bir bir anlattı. Bizim de STK olarak çok fazla ekonomik gücümüz olmayabilir ama gönül gücümüz daha geniş kitlelere ulaşacak büyüklüktedir.”

“Sorunları aşmanın yolu insan yetiştirmektir” diyerek sözlerine devam eden Göksu, dünyaya hükmeden devletlerle diğer devletleri örnek verdi. Göksu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Bugün dünyada hâkim devletler var, bir de perişan devletler var. Hâkim devletlerle âkim devletler arasındaki fark bir avuç yetişmiş insan gücüdür. Amerika’nın nüfusu 250 milyon, Pakistan ve Endonezya’nın nüfusu da 250 milyon. Ama biri dünyaya hâkim iken diğeri ise kendisine bile hâkim değil.”

“Herkesin vereceği bir katkı vardır”

YDV Genel Başkanı Göksu, herkesi vakıf hizmetlerine katkı vermeye davet ettiği konuşmasında, sözlerini şöyle tamamladı:

“Vakıf hizmetleriyle kendinizi bütünleştirin. Vakıf hizmetleri ben değil, biz diyen insanların işidir. Kendi dertlerini elinin tersiyle itip toplumun dertlerini dert edinenlerin işidir. Vakıf hizmetleri doğrudan insana yapılmış yatırımdır. İnsanların en hayırlısı insana hizmet edendir. Vakıf hizmeti için benim vaktim yok, nakdim yok diyenlere şunu söylüyorum: Bu programa gelmek de bir katkıdır. İlgi duymak, vakit ayırmak, proje üretmek, dua etmek, hepsi birer katkıdır. Herkesi bu hizmetlere katkı vermeye davet ediyorum.”

Ankara Şube Başkanı Toköz’dan yönetime teşekkür

İftar programında Ankara Şube Başkanı Ali Toköz de bir teşekkür konuşması yaptı. Ankara Şube Yönetiminin çalışmalarına değinen Toköz, “Harika bir ekiple çalışıyoruz. Yüksek performanslarından dolayı her birine teşekkür ediyorum” dedi. Ali Toköz, Ankara Yönetim Kurulu Üyeleri ile Komisyon Başkanlarını iftar davetlilerine tanıtarak bütün davetlilere teşekkür etti.