4 Yeni Dünya Vakfı Genel Başkanı Mahmut Göksu Adıyaman Temsilciliği’nin düzenlediği iftara davetine katılmak üzere gittiği Adıyaman’da Safvan bin Muattal Türbesi ve Cami Külliyesi  ziyaret etti.
Yeni Dünya Vakfı Genel Başkanı Göksu, vakfın  Adıyaman Temsil Heyet Başkanı Uğur Dündar ve Başkan Yardımcısı Şafak Sert ile Adıyaman’da medfûn sahabe  Hz. Safvan b. Muattal’ın kabirlerini ziyaret ile programa başladı. Adıyaman için son derece önemli projelerden biri olan ve Adıyaman Diyanet Vakfı tarafından yürütülen Hz. Safvan bin Muattal Türbesi ve Cami Külliyesi ile Çevre Düzenleme Projesi’ni yerinde ziyaret eden Vakıf Başkanı Göksu çalışmalar hakkında bilgi aldı. Sahabe projesinin başlamasında ve bugüne kadar gelmesinde önemli katkılar veren Mahmut Göksu yaptığı incelemeden sonra şunları ifade etti: “İnşallah bayramdan sonra sayın valimiz ile birlikte İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş Bey’i ziyaret ederek projenin hızlanması konusunda özel bir gayret göstereceğiz. Bu proje tamamlandığında Adıyaman, Şanlıurfa ile beraber önemli bir inanç merkezi olacak, ilimiz ve bölgemizin manen ve madden gelişmesi için önemli yeri olacaktır. Projenin başlangıcında KİPTAŞ’ın yapmış olduğu katkıların devamını talep edeceğiz.”
Bugüne kadar projenin hayata geçmesi için birçok kurum ve kuruluşun katkıları olmuştur. Özellikle projenin başlamasında ve sürdürülmesinde Adıyaman Valisi Demirtaş Bey’in vermiş olduğu destek yöre halkı tarafından takdir edilmektedir.
genel-baskan-mahmut-goksu-adiyaman