dogu-turkistan_792634
Türkmen Dağı ve çevresi Rusya ve Esed güçleri tarafından ölçüsüz ve hiçbir açıklaması olmayan saldırılara maruz kalmaktadır. Türkmen Dağı Türkiye’nin Akdeniz’deki Çanakkale’sidir. 1071’de Sultan Alparslan ile beraber Türkmen Yurdu olan Bayırbucak, Türkmen Yurdu olarak kalmalıdır. DAEŞ’e operasyon yapılıyor görüntüsü altında masum Suriyeli sivillere ve özellikle bu bölgede Türkmenlere dönük bir katliama yol açmasından derin kaygı duyuyoruz. Gerilimi tırmandıran bu askeri faaliyetler, aşırıcılığın ve radikalleşmenin daha fazla körüklenmesinden başka hiçbir amaca hizmet etmeyecektir. Türkmen Dağı asırlardır o toprakları yurt edinen Türkmenlerin yurdudur.
İran ve Rusya Federasyonu’nun masum Türkmenlere yönelik bu kanlı operasyonları derhal durdurarak, gerçekten mücadele etmesi gereken DAEŞ ve diğer terörist gruplar ile mücadeleye odaklanması gerekir. DAEŞ ile mücadele görüntüsü altında bu katliamı yapanlar tarih önünde her zaman lanetlenerek anılacaklardır. İran’ın mezhepçi yaklaşımlar ile eli kanlı Esed’e sahip çıkması İslam dünyasında ki kendisine olan güven ve saygınlığı bitirdiği gibi artık nefrete de dönüştüğünü fark etmelidir. Dünyadaki bütün müslümanların ümmet bilinci ile bir ve beraber olması gerekirken İslam coğrafyasında ki bu akan kan ve gözyaşlarının müsebbiblerinden bir gün hesap sorulacağını herkes bilmelidir. Türkmen yurdunda varlık mücadelesi veren kardeşlerimize muvaffakiyetler, şehitlerimize rahmet ve gazilerimize şifalar diliyoruz. Tüm dualarımız ve yüreğimizle yanlarında olduğumuzu kamuoyuna saygıyla duyururuz.