Tarihi Coşkuda Biz de Yerimizi Aldık

Kategori: Haberler
Yayın Tarihi: 10 Ağustos 2020

24 Temmuz Cuma günü Ayasofya’nın yeniden ibadete açılması milletimizde büyük bir coşku ve heyecan oluşturdu. Açılış kararı ile beraber 15 gün öncesinden başlayan hazırlıklar içte ve dışta tüm gözleri Ayasofya Camii’ne çevirdi. 24 Temmuz Cuma geldiğinde tarihi yarımada tam anlamıyla özel bir gün ve coşku yaşadı. Türkiye’nin her yerinden ve yurtdışından bu coşkuya şahit olmak için insanların Ayasofya’ya doğru yürüdüğüne en iyi şahit vakfımız olmuştur. Çünkü Vakıf Genel Merkezimizin Ayasofya’ya çok yakın olması sebebiyle açılışa gelen misafirlerimizi vakıfta ağırlamamız bize de kurumsal bir sorumluluk yüklemiş oldu.

Ayasofya’ya giden insanların sel gibi akışına şahit olduk. Bu adeta 86 yıl sonra Ayasofya’nın yeniden dirilişinin işaretiydi. Müslümanların fetret devrinden çıkış iradesinin ayak sesleri, Fatihin emanetinin yeniden sahiplenilmesiydi. Sadece Müslümanların değil onlarla birlikte tüm mazlum, mağdur ve ezilmişlerin umut ateşinin yeniden alevlenişiydi. 24 Temmuz 2020 tarihi aynı zamanda Mescidi aksanın özgürlüğe kavuşmasının habercisiydi. Ayasofya’nın 1500 yıllık tarihinde 480 yıl camii olarak hizmet veren Ayasofya tekrar asli hüviyetine kavuşmuş oldu. 86 yıl sonra bize bu mutluluğu yaşatanlara ve bu coşkuya katılanlara yürekten selam olsun.