Günde 1.000 kişiye iftar yemeği ulaştırıyoruz - Yeni Dünya Vakfı

Günde 1.000 kişiye iftar yemeği ulaştırıyoruz

Kategori: Haberler
Yayın Tarihi: 1 Mayıs 2021

Faaliyete başladık sonra 4 ay gibi bir süre içinde yüzlerce dezavantajlı çocuğa yardım elini uzattık.

Ramazan ayı boyunca her gün bin kişinin iftarını evine gönderiyoruz. Kahramanmaraş’ta 2020 yılının Aralık ayından itibaren hizmet vermeye başlayan Yeni Dünya Vakfı, kentteki hayırsever iş adamlarının da desteği ile kısa sürede birbirinden hayırlı hizmetlere imza attı.

İlk olarak 4 katlı güzel bir hizmet binası edinen vakfımız, burada dezavantajlı ve durumu olmayan ailelerin çocuklarını sınavlara hazırlıyor. Program dahilinde hafızlık eğitimleri de organize eden Yeni Dünya Vakfı, Ramazan ayı boyunca her gün bin kişinin iftarlığını evlerine ulaştırıyor.

Ramazan Bayramı öncesi 3 bin çocuğa bayramlık hediye etmek için de hayırseverler ile kolları sıvayan Yeni Dünya Vakfı, Kahramanmaraş Şube Başkanı Ahmet Asım Demirdöğen, “Binamızın 3’üncü katında Kuran eğitimi vermek için dersliklerimiz var. 2. katında ise bölge’nin ve bulunduğumuz mahallenin vakfımız Kahramanmaraş’ın dezavantajlı olarak kabul edilen mahallelerin merkezi olması noktasında bir konum arz ediyor. Vakfımızın giriş katında büyük, güzel, mükellef bir aş evimiz mevcut. Şükür hayır sahipleri vakfımızı açtığımızın 2. ayında mutfağımızı aktif hale getirmemize vesile oldular. Ve bu sayede Ramazan ayı itibari ile günlük bin kişilik iftar yemeği ihtiyaç sahiplerine paketlenmiş bir şekilde ulaşıyor. Bu vesile ile ramazan boyunca toplam 20 bin kişilik iftar vermeyi planladık, şu ana kadar 11 bin kişilik iftarımız vakfımızın mutfağından çıktı, günlük bin kişiye iftar yemeği çıkıyor” dedi.

Eğitim imkânından mahrum çocuklara eğitim desteği, ihtiyaç sahibi ailelere gıda yardımı ve yetim çocukların ihtiyaçlarına cevap vermek istediklerini belirten Başkan Demirdöğen, şöyle konuştu: “Dolayısı ile vakfımızın 3. katında da bu mahallenin dezavantajlı çocuklarına eğitim veriyoruz. Sınavlara hazırlık, okullara takviye dersleri veriyoruz. Bu vesile ile şu anda Kuran Kursumuzda 220’tane talebemiz elhamdülillah hizmet görüyor. Bunun 45 tanesi Hafızlık eğitimi alıyor. Sınavlara hazırlık anlamında okullara yardımcı kurslarımızda ise 60 tane talebemiz var. Ramazan ayında yaklaşık 2 bin civarı gıda kolisini hayır sahiplerinin yardımı ile ihtiyaç sahiplerine ulaştırdık. Vakfımızın genel merkezi 1996 yılında kuruldu. Yaklaşık 25 yıllık hizmet süresi zarfında her geçen gün büyüyerek hem Kahramanmaraş’ta hem tüm Türkiye’de hizmetlerini etmek sureti ile faaliyet göstermektedir.”

#YeniBirDünyaİçinÇalışıyoruz 🌎