X
Ör: Şube, Yurt veya İçerik adı ile yada anahtar kelime ile arama yapabilirsiniz.
Etkinlikler >

İstanbul Baş Vaizi Akgül, Yeni Dünya Vakfı Öğrencileriyle Buluştu

Eminönü Halk Eğitim Merkezi salonunda Yeni Dünya Vakfı’nın geleneksel olarak her ay bursiyer öğrencilerine yönelik başlattığı konferansın bu ayki konuğu İstanbul Baş Vaizi Mustafa Akgül oldu.

Konferansın açılış konuşmasını yapan Yeni Dünya Vakfı Genel Başkanı Mahmut Göksu; bu tür konferanslar siz gençleri geleceğe hazırlamakta önemli kilometre taşlarıdır. Fakültelerden alacağınız diplomalara belki de en çok anlam kazandıracak olan bu tür etkinliklerdir. Ayrıca İstanbul’da okumanın farkı İstanbul’daki edebi, kültürel, sosyal ve tarihsel etkinlikleri katılmakla ortaya çıkar. Öğrencilik yıllarını okul ve yurt arasında tüketen bir öğrencinin İstanbul’la okumasıyla küçük bir taşrada okuması arasında bir fark yoktur.

Başkan Göksu, “Bu davetimize icabet ederek gelen siz gençlerimizi kutluyorum. Büyükşehirlerde bu tür faaliyetlere katılmanın birçok engeli de olduğunu biliyorum. Ama siz bu engelleri aşarak buraya geldiniz. Vakıfla bugün bir bursiyer olarak bağınız varken gelecekte bu kervana omuz vererek yönetimlerinde inşallah görev alacaksınız. Onun için her birinizi bugünden bir vakıf insanı olarak kutluyorum” dedi.

Başkanın konuşmasından sonra konferansına başlayan Akgül, Bursiyer öğrencilerine “3 kitap Kur’an, kâinat ve insan” konulu bir sunum yapan İstanbul Baş Vaizi Mustafa Akgül, bu üç kitap İlahi kaynaklı olduğu için birbirleriyle çelişmesi mümkün olmadığı gibi birbirini izah ettiğini belirtti.

Akgül, konuşmasında Mehmed Akif’in “Doğrudan doğruya Kur’an alıp ilhamı, Asrın idrakine söyletmeliyiz İslam’ı” beytini okuyarak genç nesillere Kur’an, Kainat ve İnsan kitabını onların anlayacağı şekilde anlatıldığında imanlar güçlenecek ve Cenab-ı Hakk’ın yüce kudreti bir kez daha bütün çıplaklığı ile ortaya çıkacaktır.

Ayrıca Kur’an-ı Kerim kıyamete kadar gerçekleşecek olan keşif ve icatlara ışık tuttuğu için Kur’an ayetleriyle sahih Hadis-i Şerifleri üniversitelerde araştırma konusu yaptığımız takdirde bundan sonra ki birçok keşif ve icadın altında Müslümanların imzası olacaktır dedi.

Programın sonunda Yeni Dünya Vakfı Başkan Vekili Mustafa Çokyaşar, İstanbul Baş Vaizi Mustafa Akgül’e katılımlarından ve katkılarından dolayı bir tablo hediye etti.

Kabul Et
Kapat